loader
Foto

Galerie foto

Ediţie internaţională şi multietnică „Exclusiv în România"

Echipa emisiunii „Exclusiv în România" a filmat în premieră festivalul Hederlez, un festival unic, care marchează începutul anului agricol pentru găgăuzi. Cu echipa lui Cristi Tabără am ajuns şi la cea mai mare şi mai frumoasă mănăstire din Republica Moldova. Sâmbătă, 19 mai, de la 18.00, la TVR 1 şi TVR+.

 

În anul Centenarului, emisiunea Exclusiv în România a trecut Prutul pentru o ediţie specială, realizată în Republica Moldova. Echipa lui Cristi Tabără a ajuns astfel la Complexul Muzeal Orheiul Vechi, unde se află celebrele sihăstrii săpate în stâncă, de unde am văzut imagini sâmbătă, 19 mai, începând cu ora 18.00, într-o nouă ediţie Exclusiv în România de la TVR 1 şi TVR+.

(w882)

Vizita a inclus şi un popas la mănăstirea Curchi, cea mai mare şi mai frumoasă mănăstire din Republica Moldova.

(w882)

Oprirea la Chişinău a fost prilej pentru a vorbi despre limbă şi identitate naţională. După Chişinău, echipa s-a îndreptat spre Regiunea Autonomă Găgăuzia.

„Suntem singura televiziune românească ce a ajuns să filmeze în premieră festivalul găgăuz Hederlez, care se tine la  Ceadîr Lunga. Este un festival unic, care marchează începutul anului agricol pentru găgăuzi", ne-a spus producătorul Marin Găbudean. Cu această ocazie, Cristi Tabără a vorbit cu localnicii despre stereotipii şi etichete.

Şi tot la Exclusiv în România, am văzut cum sărbătoreşte minoritatea bulgară din satul Tvardita, raionul Taraclia, izvorul Sfântul Gheorghe.

Nu raraţi, aşadar, o ediţie internaţională şi multietnică Exclusiv în România. Sâmbătă, 19 mai, de la ora 18.00, la TVR 1 şi TVR+.

foto: telegraph.md

 
Pictorul Constantin Flondor, la „Biografii necesare”: Pentru mine, repetiţia este monotonă. Totdeauna, am simţit nevoia de a mă provoca, de a tenta riscul | VIDEO

În 28 iulie, de la ora 22.00, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să revadă, la „Biografii necesare”, dialogul dintre Ileana Ploscaru ...

„Buchet de flori”, tablou al lui Rachel Ruysch, apreciată reprezentantă a picturii florale olandeze, la „Pastila de artă”

„Cele trei grații” (Hans von Aachen), „Răstignirea” (atribuit Școlii lui Jan van Eyck), „Buchet de flori” (Rachel Ruysch), „Venus și Amor” (Lucas ...

Cassian Maria Spiridon, la „Mic dejun cu un campion”: Poezia este singura noastră şansă de a ne vedea sufletul | VIDEO

Între 22 și 28 iulie, TVR Cultural redifuzează dialogurile dintre Daniela Zeca Buzura și Silviu Lupescu, managerul și fondatorul Polirom (2016), ...

 

#TVRedu