loader
Foto

Ediţie eveniment în deschiderea noului sezon Garantat 100%. Duminica, la 7 seara

Mentorii ei au fost Ahmad Jamal şi Chick Corea. E celebră datorită virtuozității sale, concertelor electrizante și mixului de genuri muzicale din compozițiile sale. Pianista de jazz Hiromi Uehara a fost invitata lui Cătălin Ştefănescu pe 25 septembrie.

 

„Garantat 100%” începe noul sezon cu o ediţie eveniment. Hiromi Uehara, una dintre cele mai mari compozitoare şi pianiste de jazz ale momentului, este invitata lui Cătălin Ştefănescu în prima ediţie a noului sezon „Garantat 100%”. Urmărim ediţia pe 25 septembrie, ora 19.00, la TVR 1.

(w882) Hiromi Ueh

Prima şi cea mai importantă noutate a sezonului „Garantat 100%” este legată de ora de difuzare a emisiunii. Pentru a răspunde numeroaselor mesaje şi rugăminţi primite din partea telespectatorilor, din această toamnă, TVR 1 difuzează emisiunea „Garantat 100%” în fiecare duminică, de la ora 19.00, cu reluare în aceeaşi seară, ora 24.00. În rest, „Garantat 100% urmăreşte cu încăpăţânare aceeaşi misiune: să aducă în faţa telespectatorilor, la televiziunea publică, personalităţi care să inspire, de la care avem de învăţat mereu”, spune Cătălin Ştefănescu, realizatorul şi moderatorul emisiunii.

Unul dintre cei mai inventivi artişti ai jazz-ului, compozitoare și pianistă de origine japoneză, devenită celebră datorită virtuozității sale, concertelor electrizante și mixului de genuri muzicale din compozițiile sale (jazz, rock progresiv, muzică clasică), Hiromi Uehara i-a oferit un interviu în exclusivitate lui Cătălin Ştefănescu. Urmărim dialogul la „Garantat 100%” duminică, 25 septembrie, de la ora 19.00, la TVR 1. În această vară, artista fost prezentă la JAZZx, Timişoara, ocazie cu care Cătălin Ştefănescu a stat de vorbă cu ea.

(w882) Hiromi Ueh

E pentru prima dată când Hiromi Uehara vorbeşte într-un interviu despre secretele rezistenţei sale în industria spectacolului şi, tot în premieră, despre intimitatea actului creaţiei. În dialogul cu Cătălin Ştefănescu, la „Garantat 100%”.

„Hiromi povesteşte lucruri pe care nu le găseşti în alte interviuri. Abordează cu mare deschidere subiecte intime, cum este relaţia specială cu mama ei, dar vorbeşte şi despre perioada de studenţie de la Berklee College of Music. Pe larg şi cu multă însufleţire, ne oferă detalii despre colaborarea cu mentorii ei, Ahmad Jamal şi Chick Corea”, ne dezvăluie Cătălin Ştefănescu.

(w882) Hiromi Ueh

„N-am avut niciun concert la care să simt că nu am chef să cânt.Vreau să cânt!” – Hiromi Uehara, în dialogul cu Cătălin Ştefănescu

„Pe scenă mă simt întotdeauna vie, mă simt acasă. Fireşte, cântatul mă oboseşte fizic. Dar, în acelaşi timp, mă face să mă simt împlinită emoţional. Nu mai simt oboseala, datorită energiei psihice şi emoţiei pe care le primesc de la oameni, de fiecare dată când cânt live. De la primul concert din cariera mea, mi-a plăcut asta.

N-am avut niciun concert la care să simt că nu am chef să cânt.Vreau să cânt! Abia aştept să cânt din nou! De fiecare dată simt asta”, îi mărturiseşte invitata lui Cătălin Ştefănescu.

(w882) Hiromi Ueh

Hiromi și-a început lecțiile de muzică clasică și pian la vârsta de 5 ani. Apoi, la vârsta de 8 ani, a continuat cu jazz-ul, de care s-a apropiat datorită profesorului de pian Noriko Hakita. La 14 ani concerta deja cu Orchestra Filarmonică din Cehia, iar la 17 ani începe colaborarea cu muzicianul Chick Corea. După ce a realizat câteva compoziții pentru mari companii japoneze precum Nissan, se înscrie la Berklee College of Music din Boston, unde colaborează cu Ahmad Jamal. În această perioadă, imediat după absolvirea studiilor, semnează cu casa de discuri Telarc.

Până la debutul său oficial, consemnat în 2003, Hiromi a concertat în întreaga lume participând la numeroase festivaluri de jazz.

De la lansarea primului ei album, „Another Mind”, în 2003, Hiromi a electrizat publicul, dar şi criticii din toată lumea, cu o energie creatoare ce cuprinde şi chiar depăşeşte graniţele jazz-ului, parametrii muzicii clasice şi pop, ducând improvizaţia şi compoziţia pe noi culmi ale complexităţii şi sofisticării. A mai adus de atunci publicului alte cinci albume: Brain (2004), Spiral (2006) Hiromi's Sonicbloom - Time Control (2007), Hiromi's Sonicbloom - Beyond Standard (2008) şi Duet - albumul live înregistrat cu Chick Corea.

 

 
Comunicarea în societatea modernă | VIDEO

Comunicarea în societatea modernă | VIDEO

publicat: luni, 17 iunie 2024

Sâmbătă, 22 iunie, de la ora 9.00, la TVR3 avem posibilitatea să ascultăm un dialog despre rolul și eficiența comunicării în lumea de astăzi, ...

Stop violenței în școli!

Stop violenței în școli!

publicat: luni, 17 iunie 2024

Luni, 17 iunie, de la ora 13:00, aţi putut revedea o ediție a emisiunii „Oamenii și legea” despre violența școlară. Invitat: Lavrin Covaci, avocat.

„Cireşarii” dau semnalul vacanței: Cavalerii florii de cireș vin dimineața la TVR3

La TVR3 de luni, 24 iunie, până vineri, 5 iulie, puteți pleca în drumeții de la ora 10.00, de luni până vineri, împreună cu protagoniștii ...

 

#TVRedu