loader
Foto

Galerie foto

Ediție specială "Cântec și Poveste", la TVR 3

Vineri, 8 martie, de la ora 15.00, la TVR 3, în spațiul emisiunii "Cântec și Poveste", un dar cu totul special, în ziua în care sărbătorim femeia. Invitata emisiunii a fost o artistă, o mamă și o femeie veritabilă: celebra interpretă a cântecului popular maramureșean Angela Buciu.

 

Ne-am bucurat de "mărțișoare muzicale" aduse de marea noastră interpretă și am cunoscut povestea drumului de peste 60 de ani de cântec, parcurs până acum de îndrăgita interpretă Angela Buciu.

(w882)Amintiri și mărturisiri în premieră despre rădăcini și obârșii, despre succesele și încercările trăite pe drumul cântecului. Despre bucuria și mândria de a fi exponentul sufletului neamului în care te-ai născut, despre misiunea de adevărat "ambasador spiritual" în străinătate. După o carieră strălucită, prin care a promovat în mod exemplar cântecul și portul maramureșan, Angela Buciu ne-a făcut mărturisiri despre generația tânără a interpreților de folclor, dar și despre misiunea de dascăl și îndrumător al tinerilor interpreți, care doresc să promoveze cântecul autentic maramureșean.

(w882)O ediție cu totul specială a emisiunii "Cântec și Poveste", care a creionat un portret folcloric al unei mari interprete, ce a marcat pentru totdeauna cântecul neamului românesc din nord de țară.

(w882)O mare artistă, ce a scos din lada de zestre a sufletelor țăranilor români maramureșeni, valori de tezaur ce vor dăinui peste vremi, atâta timp cât va dăinui și neamul nostru românesc.

Realizator: Alexandru Pugna
Producător: Radu Anghel

 
Generațiile X, Y, Z: limbaj și viață în social media

Generațiile X, Y, Z: limbaj și viață în social media

publicat: marţi, 08 octombrie 2024

Etichetele purtate de fiecare generație născută după anii ‘60 ne diferențiază în mod evident, însă lumea în care comunicăm și muncim împreună ne ...

Celebra operă „La Wally”, a lui Alfredo Catalani

Celebra operă „La Wally”, a lui Alfredo Catalani

publicat: vineri, 13 septembrie 2024

TVR Cultural v-a propus să revedeți punerea în scenă de la Theater an der Wien (2021), a operei „La Wally”, de Alfredo Catalani. Catalani a scris ...

O discuție necesară în fiecare zi | VIDEO

O discuție necesară în fiecare zi | VIDEO

publicat: vineri, 13 septembrie 2024

În societatea contemporană, discuțiile privind educația și sistemul de învățământ ar trebui să fie o constantă, nu o alegere sezonieră. Deși la ...

 

#TVRedu