loader
Foto

Galerie foto

E vremea pelerinajelor... – la ”Universul Credinței”

În 3 iulie, de la 7.00 la 9.30, pe TVR1, TVR Moldova și TVR Internațional

 

E vară...căldură mare...vacanță... Dar sufletul nu ia vacanță, nici nu intră în concediu. El are nevoie, zilnic, de hrană. Și fiecare călătorie poate fi un prilej de a descoperi și vizita mănăstiri, lăcașuri de cult care pot deveni surse de inspirație duhovnicească, de redescoperire a credinței, de re-convertire.

Așadar, ce vă propune ediția de duminică a emisiunii ”Universul Credinței”?

Începând cu ora 7.00, invitatul moderatorului Andrei-Victor Dochia este jurnalistul Răzvan Bucuroiu. Un dialog spumos despre cele mai importante evenimente religioase ale săptămânii care se încheie.

Firește, un punct important în sumarul emisiunii îl reprezintă reflectarea sărbătorii Sfinților Apostoli Petru și Pavel, cărora multe suflete le sunt recunoscătoare pentru că, prin ei, au descoperit credința creștină.

(w882) 899

Nu lipsește nici obișnuita rubrică de știri din realitatea confesională românească, precum și un reportaj dedicat Sfântului Ioan cel Nou și manifestărilor care s-au desfășurat, la final de iunie, în Suceava.

(w882) 33

”Editorialul...”, ”Sărbătorile săptămânii” și ”Cartea de duminică”, sunt rubrici consacrate și așteptate ale emisiunii ”Universul Credinței”. Sperăm că nici de această dată nu veți fi dezamăgiți.

Dacă nu ați vizitat-o încă, duminică este ultima zi în care mai puteți trece pragul expoziției de pictură ”Mir și borangic” a Cameliei Ionescu-Popa, deschisă la Muzeul Țăranului Român din București. Reportajul realizat acolo, cu siguranță, vă va trezi interesul.

(w882)

(w882) MIR2

În ”Dialogurile dimineții”, care încheie prima parte a emisiunii ”Universul Credinței”, părintele Constantin Stuzu ne vorbește despre un subiect sensibil: România de dincolo de granițe.

De la ora 8.00 preotul Dinu Pompiliu va poposi în studioul ”Universul Credinței”, gata să ne îndrume spre lăcașuri de cult care pot constitui, oricând, ținta unui pelerinaj.

(w882) 5

Și pentru că de la vorbă la faptă nu-i decât un pas, vă invităm să faceți acest pas împreună cu noi, mai întâi la Mănăstirea Sfânta Cruce, unde ne așteaptă, cu vorbe pline de înțelepciune, părintele Ilarion Dan și unde maica Minodora e gata să ne împărtășească o rețetă de bucate gustoase și ușor de preparat.

(w882) MUSACA

(w882) ANA1

(w882)

Vom merge apoi la Mănăstirea ”Sfânta Ana” a surorilor Congregației Jesu de la Timișul de Sus, care oferă, tuturor celor care îi trec pragul, posibilitatea de a se reculege într-un cadru natural sublim, departe de zgomotul vieții cotidiene.

(w882) ANA 7

(w882) 33665

Începând cu ora 9.00, partea a treia a emisiunii este dedicată, după cum v-ați obișnuit deja, cuvintelor duhovnicești ale părintelui Constantin Necula, reunite sub genericul ”Bucuria Credinței”.

(w882) BUCURIA 4

(w882) BUCURIA 3

Rămâneți, așadar, alături de noi!

 

Prezentator și moderator:  Andrei-Victor Dochia

Coordonatori: Corneliu-Vlad Matache și Ciprian Dumea

Producător: Andrei-Victor Dochia

 

Un articol de Aziza Bodea-Micu

 

Foto credit Sf. Ioan cel Nou de la Suceava și Sf. Apostoli Petru și Pavel - Doxologia

 
„Am trăit în imperiul minciunii.” Poetul Şerban Foarţă încheie seria premierelor „Garantat 100%” din acest sezon | VIDEO

O discuţie despre Arghezi, despre părinţi şi viaţa sub guvernarea comunistă. Cătălin Ştefănescu ne aşteaptă, ca de obicei, duminică, de la ora ...

„Ora Regelui”, cu o incursiune în istoria și în prezentul Armatei, muzicii și evenimentelor regale

Noua ediţie „Ora Regelui”, bogată în evenimente interesante şi pline de culoare, se vede la TVR 1 sâmbătă, 22 iunie, de la ora 14.30.

Comunicarea în societatea modernă | VIDEO

Comunicarea în societatea modernă | VIDEO

publicat: luni, 17 iunie 2024

Sâmbătă, 22 iunie, de la ora 9.00, la TVR3 avem posibilitatea să ascultăm un dialog despre rolul și eficiența comunicării în lumea de astăzi, ...

 

#TVRedu