loader
Foto

„E important să ai libertatea de a NU face ceea ce NU vrei să faci”. Actorul Adrian Văncică, invitat la „Nocturne”, pe TVR 1 | VIDEO

A ştiut dintotdeauna că vrea să fie actor. Şi-a urmat visul - joacă teatru sau în filme artistice. De peste 12 ani, o ţară întreagă îl iubeşte şi pentru rolul din serialul „Las Fierbinți”. Despre independență, talent, curaj și asumare – luni, 30 octombrie, ora 23.00, la „Nocturne”, cu Marina Constantinescu și Adrian Văncică.

 

Invitatul Marinei Constantinescu de luni, 30 octombrie, este convins că „lumea nu poate fi cucerită decât cu sinceritate.” Așadar, în nota acestei valori absolute a decurs dialogul cu actorul Adrian Văncică, pe care o țară întreagă îl urmărește la teatru sau în filme artistice, iar de peste 12 ani, în serialul „Las Fierbinți”. Ediţia „Nocturne” cu actorul Adrian Văncică a fost la TVR 1, de la ora 23.00.

Pentru că avea „papagal”, era văzut în copilărie ca viitor avocat sau preot, dar Adrian Văncică a știut dintotdeauna că vrea să devină actor. Zis și făcut. A absolvit UNATC la clasa profesorului Mircea Albulescu, „cel mai mare meșteșugar” pe care l-a văzut vreodată. În 2009 a fost nominalizat la Premiul Gopo pentru cel mai bun actor în rol secundar, pentru rolul Vali Iordache din filmul „Boogie” și, în 2018, pentru rolul polițistului din „Ultima zi”.

(w882) Nocturne c

Adrian Văncică: „Nu toți actorii buni sunt actori mari.”

Deciziile majore din viața sa, schimbările bruște de direcție, virajele aparent de neînțeles pentru cei din jur spun multe despre libertatea omului Adrian Văncică. Pe care, la un moment dat, viața l-a determinat să lucreze chiar şi într-un parc de distracții din Coreea de Sud. Spune că s-a simțit acolo ca într-o poveste, iar la „Nocturne”, pe TVR 1, ne-a oferit detalii savuroase din acea experiență.

Adrian Văncică a luat o altă hotărâre importantă din viața sa atunci când a simțit că nu mai poate rămâne angajat al Teatrului Nottara. Așa că și-a dat demisia, alegând libertatea unui freelancer, în locul „siguranței” unui post la stat. Este absolut de neratat momentul în care a citit, în platoul „Nocturnelor”, câteva dintre rapoartele sale de activitate din perioada lockdown-ului din 2020, când era obligat zilnic să scrie faimoasa dare de seamă despre „activitatea profesională desfășurată de acasă”.

„E important să ai libertatea de a NU face ceea ce NU vrei să faci”, consideră invitatul Marinei Constantinescu. Adrian Văncică a detaliat subiectul la „Nocturne”, luni, ora 23.00.

(w882) Nocturne c

​Actor fascinat de clovni și de tristețea lor, Adrian Văncică semnează o bună parte din scenariile serialului de comedie care l-a adus în inimile românilor, „Las Fierbinți”. O aventură în care „se joacă”, dar un fenomen care i-a schimbat viața.

Cum procedează, cum abordează un rol, se duce el la personaj sau lasă personajul să vină către el? Despre independență, talent, curaj și asumare în viaţa unui actor iubit, în noua ediţie „Nocturne” – luni, 30 octombrie, ora 23.00, la TVR 1. Cu Marina Constantinescu și Adrian Văncică.

Sărbătoarea celor 20 de ani de existenţă a emisiunii „Nocturne” a început luni, 23 octombrie, la TVR 1, printr-o ediţie cu totul specială, dedicată Corului Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”. În noul sezon, „Nocturnele” înseamnă noi întâlniri de suflet cu invitaţi precum: actorul Ştefan Bănică, Anna Ungureanu - dirijorul şi Emil Pantelimon - managerul Madrigalului, actorul Adrian Văncică, Oana Drăgulinescu - fondator al Muzeului Abandonului.

 
„Am trăit în imperiul minciunii.” Poetul Şerban Foarţă încheie seria premierelor „Garantat 100%” din acest sezon | VIDEO

O discuţie despre Arghezi, despre părinţi şi viaţa sub guvernarea comunistă. Cătălin Ştefănescu ne aşteaptă, ca de obicei, duminică, de la ora ...

„Ora Regelui”, cu o incursiune în istoria și în prezentul Armatei, muzicii și evenimentelor regale

Noua ediţie „Ora Regelui”, bogată în evenimente interesante şi pline de culoare, se vede la TVR 1 sâmbătă, 22 iunie, de la ora 14.30.

Comunicarea în societatea modernă | VIDEO

Comunicarea în societatea modernă | VIDEO

publicat: luni, 17 iunie 2024

Sâmbătă, 22 iunie, de la ora 9.00, la TVR3 avem posibilitatea să ascultăm un dialog despre rolul și eficiența comunicării în lumea de astăzi, ...

 

#TVRedu