loader
Foto

Drumul lui Leşe: Dialog de împăcare și bucurie

"Drumul lui Leşe" v-a adus în ediția din 8 aprilie o întâlnire cu Zamfir Dejeu și Doru Dejeu. Grigore Leșe vă așteaptă pe TVR3 și TVR+ de la ora 22.00.

 

Drumul lui Leșe revine în grila de primăvară cu emisiuni atractive. Vor veni pe Drumul lui Leșe oameni din domenii diferite: dirijori, horitori, pictori, coriologi, etnomuzicologi, artiști, manageri, lăutari.

(w882) Drumul lui

Invitații ne vor arăta lumea lor prin aduceri aminte. Viața lor este un drum care trebuie adus in atenția telespectatorilor.

Viața lor este o mișcare prin învârtire. Sunt oameni de ispravă. Telespectatorii vor avea ocazia să le vadă sufletul. Emisiunea Drumul lui Leșe înseamnă un dialog de împăcare și  de bucurie.

(w882) Drumul lui

Prin discuţia din ediţia din 8 aprilie, nu am vrut să demonstrăm că cercetarea muzicii orale s-a făcut și se face la întâmplare pe la noi, am vrut să spunem doar că e greu, dacă trăiești la oraș, să deslușești glumele, mintea și sufletul omului.

(w882) Drumul lui

Încă din secolul trecut au fost universitari prestigioși care s-au opus introducerii folclorului ca materie de studiu în universități. Astăzi au apărut școli în care se predă cântecul tradițional. S-a creat o rețea managerială la nivel național, un sistem de învățământ artificial și păgubos.

***

Jurnalist senior: Sandrino Gavriloaia

Producător: Sînziana Miloşoiu

Realizator și moderator: Grigore Leşe​

Invitaţi: Zamfir Dejeu, Doru Dejeu

(w882) Drumul lui

 
Rolul procurorului în caz de malpraxis

Rolul procurorului în caz de malpraxis

publicat: luni, 22 iulie 2024

Luni, 22 iulie, de la ora 13:00, Mihaela Olaru v-a propus să revedeți o ediție de colecție ”Oamenii și legea”, la TVR 1.

„Mic dejun cu un campion”: Daniela Zeca Buzura, în dialog cu Silviu Lupescu, fondatorul Polirom (ediție din 2016) | VIDEO

Între 22 și 28 iulie, TVR Cultural redifuzează dialogurile dintre Daniela Zeca Buzura și Silviu Lupescu, managerul și fondatorul Polirom (2016), ...

Pictorul Constantin Flondor, la „Biografii necesare”: Pentru mine, repetiţia este monotonă. Totdeauna, am simţit nevoia de a mă provoca, de a tenta riscul | VIDEO

În 28 iulie, de la ora 22.00, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să revadă, la „Biografii necesare”, dialogul dintre Ileana Ploscaru ...

 

#TVRedu