loader
Foto

Galerie foto

Drumul lui Leșe: Proiectul Arta Gratis

Vineri, 29 aprilie, de la ora 22:00, pe ”Drumul lui Leșe” este invitată Dalina Bădescu. Vă așteaptă o discuție despre esența proiectului Arta Gratis: imagini care nu reprezintă artă prin intenție, ci prin percepția privitorului devenit astfel artist.

 

Anumite forme reușesc să se desprindă de contextul în care au fost create și devin universale, cu o putere de comunicare dincolo de granițele geografice sau culturale. Chiar dacă trec în planuri secundare ale vizibilității, la scară mare în epoci diferite, ele posedă în sine toate datele necesare reactualizării, reîmprospătării lor, și au permanent capacitatea de a genera forme noi, o cultură nouă. Acest lucru este valabil în tot ce privește domeniul extins al culturii, de la formele plastice la literatură, muzică, filosofie.

(w882)

Atâta timp cât există disponibilitate din partea privitorului și experiența anterioară a imaginii culturale din formarea sa, Arta Gratis poate fi văzută la orice oră, în aproape orice spațiu. Schimbarea de percepție pe care o încurajează proiectul este una pe cât de subtilă, pe atât de complexă, și fundamental definitivă.

(w882)

Dalina Bădescu a văzut forma imaginii plastice anterioare. Atitudinea Dalinei Bădescu s-a schimbat în mod fundamental. Am văzut acestea în lucrările prezentate în diferite expoziții.

(w882)***

Drumul lui Leșe revine în grila de primăvară cu emisiuni atractive. Vor veni pe Drumul lui Leșe oameni din domenii diferite: dirijori, horitori, pictori, coriologi, etnomuzicologi, artiști, manageri, lăutari. Invitații ne vor arăta lumea lor prin aduceri aminte. Viața lor este un drum care trebuie adus in atenția telespectatorilor. Viața lor este o mișcare prin învârtire. Sunt oameni de ispravă. Telespectatorii vor avea ocazia să le vadă sufletul. Emisiunea ”Drumul lui Leșe” înseamnă un dialog de împăcare și de bucurie.

(w882)

***

Moderator: Grigore Leşe

Invitat: Dalina Bădescu

Jurnalist senior: Sandrino Gavriloaia

Producător: Sînziana Miloşoiu

Realizator: Grigore Leşe

 
Rolul procurorului în caz de malpraxis

Rolul procurorului în caz de malpraxis

publicat: luni, 22 iulie 2024

Luni, 22 iulie, de la ora 13:00, Mihaela Olaru v-a propus să revedeți o ediție de colecție ”Oamenii și legea”, la TVR 1.

„Mic dejun cu un campion”: Daniela Zeca Buzura, în dialog cu Silviu Lupescu, fondatorul Polirom (ediție din 2016) | VIDEO

Între 22 și 28 iulie, TVR Cultural redifuzează dialogurile dintre Daniela Zeca Buzura și Silviu Lupescu, managerul și fondatorul Polirom (2016), ...

Pictorul Constantin Flondor, la „Biografii necesare”: Pentru mine, repetiţia este monotonă. Totdeauna, am simţit nevoia de a mă provoca, de a tenta riscul | VIDEO

În 28 iulie, de la ora 22.00, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să revadă, la „Biografii necesare”, dialogul dintre Ileana Ploscaru ...

 

#TVRedu