loader
Foto

Galerie foto

Drumul lui Leșe cu Cristian Chiriac și trupa Iarba fiarelor

Vineri, 4 iunie, de la ora 21: 00, Cristian Chiriac și trupa „Iarba fiarelor” își iau un răgaz „Pe drumul lui Leșe” pentru o discuție despre despre tradiție, revalorificare și inovație în  folclor .

 

Pe Drumul lui Leșe a venit Cristian Chiriac împreună cu prietenii săi.

(w882)

Au sosit să ne spună că la ei adevărul e lege, au venit să ne spună cât de aproape suntem unii de alții prin felul de a ne manifesta spiritual.

(w882)

Prin munca lor, încearcă să ne transpună într-o altă lume. Printr-o exprimare proprie, prin formule pline de imaginație, printr-o înnoire a ornamentelor, reușesc să deschidă porțile timpului și ale inimilor.

(w882)

Ascultându-i cântând împreună mi-am dat seama că a cânta înseamnă a-ți încredința sufletul lui Dumnezeu și a ne abandona în fața voinței Sala divine. Condiția lumească obișnuită dispare. Pentru Cristian Chiriac și prietenii săi nu există alt Dumnezeu decât Dumnezeu.

Drumul lui Leșe este un program în care se îmbină armonios  dezbaterea, monologul și actul artistic ancorat în realitatea autohtonă și universală.

(w882)

Este o emisiune croită în jurul unui personaj carismatic, care debordează de vitalitate și care reușește să transmită publicului mesaje clare, făcându-l, în același timp, cu umorul specific, să gândească și să se redescopere.

***

Jurnalist senior: Sandrino Gavriloaia

Producător: Sînziana Miloșoiu

Moderator și realizator: Grigore Leșe

 
Rolul procurorului în caz de malpraxis

Rolul procurorului în caz de malpraxis

publicat: luni, 22 iulie 2024

Luni, 22 iulie, de la ora 13:00, Mihaela Olaru v-a propus să revedeți o ediție de colecție ”Oamenii și legea”, la TVR 1.

„Mic dejun cu un campion”: Daniela Zeca Buzura, în dialog cu Silviu Lupescu, fondatorul Polirom (ediție din 2016) | VIDEO

Între 22 și 28 iulie, TVR Cultural redifuzează dialogurile dintre Daniela Zeca Buzura și Silviu Lupescu, managerul și fondatorul Polirom (2016), ...

Pictorul Constantin Flondor, la „Biografii necesare”: Pentru mine, repetiţia este monotonă. Totdeauna, am simţit nevoia de a mă provoca, de a tenta riscul | VIDEO

În 28 iulie, de la ora 22.00, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să revadă, la „Biografii necesare”, dialogul dintre Ileana Ploscaru ...

 

#TVRedu