loader
Foto

Galerie foto

Doar bărbaţii erau gladiatori sau şi femeile? Miercuri, la „Breaking Fake News”

Tot atunci, despre atitudinea mai „relaxată” a Europei faţă de războiul din Ucraina şi despre dezinformarea din jurul protestelor din Iran. Marian Voicu şi echipa sa ne-au invitat la TVR1 pe 14 decembrie, de la ora 18:00. | VIDEO

 

Kievul avertizează că în Europa se instalează oboseala faţă de război, care riscă să condamne Ucraina la „sufocare lentă”. Analistul militar Florin Şperlea, invitatul realizatorului Marian Voicu la Interviul săptămânii, explică ce consecinţe poate avea această situaţie atât pentru Ucraina, cât şi la nivel mondial. Am urmărit o nouă ediţie „Breaking Fake News” pe 14 decembrie, la TVR 1, de la ora 18.00.

(w882)

(w882)

Pe de altă parte, citim pe diverse platforme cum că NATO ar urmă să lanseze un atac împotriva Rusiei de pe teritoriul României, că Moscova ar considera acum şi Uniunea Europeană o ameninţare militară, iar propaganda rusă ar fi găsit dovezi ale nazificării Ucrainei la Doha. Horia Gruşcă a comentat aceste titluri tot în ediţia de miercuri a emisiunii, în rubrica Revista presei fake.

Ne-am mutat apoi atenţia spre Iran, unde protestele reprezintă cea mai mare provocare pentru regimul de la Teheran de la Revoluţia Islamică din 1979. Peste 18.000 de oameni au fost arestaţi. Ştirea conform căreia poliţia moravurilor ar fi fost desfiinţată a fost preluată de presa din întreaga lume. A fost însă o ştire falsă. Despre ea, la Conspiraţia săptămânii, cu Tatiana Ţarfulea.

Iar Gabriela Avram ne-a lămurit asupra unui nou fake istoric: cine erau, de fapt, gladiatorii? Erau prizonieri de război, sclavi sau oameni liberi? Erau doar bărbaţi sau şi femei?

Tot în ediţia „Breaking Fake News” de săptămâna aceasta, Spărgătorii de Fake News, Zaiafet şi Geminschi ne-au pus în temă cu bizareriile propagandei ruse: am aflat că ucrainenii se dau în vânt după pulpa de soldat rus, iar dronele ucrainene pot răspândi ţânţari infectaţi cu viruşi periculoşi. Nici în România nu ne plictisim: serviciile secrete ne ascund o descoperire incredibilă – cea a scheletelor roz a nu mai puţin de 80 de uriaşi.​

(w882)

Trăim vremuri în care informaţiile se răspândesc mai rapid ca niciodată, iar goana după senzaţional determină propagarea unor ştiri ce frizează absurdul. Ce e adevărat şi ce e fals? Cum cernem informaţiile, astfel încât să nu ne lăsăm înşelaţi? Întrebări aflate pe buzele tuturor și-au găsit explicaţii într-o nouă ediţie în premieră a emisiunii „Breaking Fake News”, cu Marian Voicu, difuzată miercuri, pe 14 decembrie, de la ora 18.00, la TVR 1.

 
Răsvan Popescu, membru CNA și scriitor, la „Mic dejun cu un campion” (ediție din 2023) | VIDEO

TVR Cultural îi invită pe telespectatori să revadă dialogurile Danielei Zeca Buzura cu Ion Vianu - medic psihiatru și scriitor, Răsvan Popescu - ...

Conferința „În rând cu lumea”, cu Andrei Pleșu și Valentina Sandu-Dediu, la Opera Națională București | VIDEO

Marți, 16 aprilie, TVR Cultural a transmis, în direct de la Opera Națională București, dialogul dintre scriitorul Andrei Pleșu, Valentina ...

„Lumea de aproape”: Viitorul înseamnă educație | VIDEO

Marți, 16 aprilie, de la ora 17.30, la TVR Craiova am aflat subiectele dezbătute în cadrul  conferinței ,„ParentingNet”.

 

#TVRedu