loader
Foto

Galerie foto

Dispăruţi fără urmă: Cazul Smicală

Ruxandra Ţuchel și Rafael Udriște, realizatorii emisiunii "Dispăruţi fără urmă", v-au invitat joi, 19 decembrie, de la ora 22.oo , la TVR 1, să aflaţi povestea incredibilă a dr. Camelia Smicală și a copiilor ei, Mihai și Maria.

 

La începutul anilor 2000, Camelia Smicală era medic de urgență la Spitalul din Piatră Neamț. Un medic cunoscut, cu o carieră promițătoare. În 2005, ea se va căsători cu un om de afaceri finlandez. O poveste ca oricare altă, deloc spectaculoasă. În aceste condiții, Camelia va părăsi România și se va stabili în Finlanda. O țară despre care cu toții știm că este țară oamenilor fericiți. Dar oare așa să fie?

Ei bine, nu. Odată ajunsă în Tampere, al doilea oraș ca mărime din Finlanda, Camelia Jalacoski, de acum, a aflat că fericirea finlandeză nu era decît un slogan, un brand de țară bine pus la punct. Iar viață ei va lua o întorsătură dramatică. Agresată de soț, singură într-o lume pe care nu o poate înțelege, Camelia decide să divorțeze.

Și așa, o poveste de de viață care părea perfectă, se va încheia zgomotos, cu o despărțire dureroasă. Şi ca și cînd nu ar fi fost suficient, povestea nu se oprește aici. Ceea ce părea finalul unei căsătorii eșuate se va dovedi a fi începutul unui război de uzură, ale cărui arme sunt înșiși copiii celor doi soți. Din 2015, Mihai și Maria Jalaskoski, copiii Cameliei, au fost luați împotriva dorinței lor și plasați în grija statului finlandez.

Urmăriţi întreaga poveste a unei mame care se luptă pentru copiii ei în ultimul episod din seria "Dispăruți fără urmă".

Montaj: Gabriela Burcea.

Director de imagine: Silviu Andrei.

Realizatori: Ruxandra Ţuchel și Rafael Udriște

***

Emisiunea Dispăruţi fără urmă a revenit la TVR 1 în 10 octombrie, după cinci ani, într-o nouă formulă de realizare şi cu un nou amfitrion. Rafael Udrişte, jurnalist cu o experienţă de 25 de ani la Televiziunea Română, aduce în atenţia publicului cazuri de persoane dispărute, copii şi adulţi, neelucidate încă. Emisiunea, într-un format de documentar cine verite, încearcă să readucă la viaţă poveştile unor oameni pe care parcă i-a înghiţit pământul.

Echipa emisiunii Dispăruţi fără urmă aşteaptă mesaje pe pagina de Facebook a emisiunii.

 
Stop violenței în școli!

Stop violenței în școli!

publicat: duminică, 16 iunie 2024

Luni, 17 iunie, de la ora 13:00,  revedeți o ediție a emisiunii „Oamenii și legea” despre violența școlară. Invitat: Lavrin Covaci, avocat.

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

publicat: sâmbătă, 15 iunie 2024

Jumătatea lunii iunie nu înseamnă încă vacanță, așadar lecțiile „Teleenciclopediei" sunt o întâlnire potrivită cu istoria, arta ori zoologia. O ...

Acad. Leonida Gherasim, la „Portret de excelență”: Când intri în profesiunea medicală, ai o responsabilitate față de omul bolnav, apoi o responsabilitate față de tine și ai responsabilitatea față de societate

Sâmbătă, 15 iunie, de la ora 16.00, la „Portret de excelență”, Mihaela Olaru îl are ca invitat pe acad. Leonida Gherasim.

 

#TVRedu