loader
Foto

Galerie foto

„Dincolo de alb şi negru”: jurnalistul paramedic Bogdan Oprea şi bloggerul Otravă

Mihai Rădulescu şi Marius Constantinescu au fost moderatorii dezbaterilor „Dincolo de alb şi negru” din 7 şi 8 decembrie. De la 18.55, la TVR 1.

 

Încercările de explorare a spaţiului care se găseşte „Dincolo de alb şi negru” continuă la TVR 1. În 7 şi 8 decembrie, Mihai Rădulescu şi Marius Constantinescu sunt moderatorii unor dialoguri pline de miez şi cu invitaţi speciali, oameni de referinţă în domeniile lor.

Miercuri, 7 decembrie, de la ora 18.55, la TVR 1, Bogdan Oprea a fost invitatul lui Mihai Rădulescu. La începutul carierei, timp de mai bine de 12 ani, Bogdan Oprea a lucrat în presa centrală, unde a ocupat diferite poziții editoriale și manageriale și a lansat și condus proiectele mai multor cotidiene și reviste lunare.

A fost purtător de cuvânt al Administrației Prezidențiale în perioada 2012-2014. Din 2007, Bogdan Oprea este cadru universitar la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București. A susținut unul dintre primele doctorate din țară cu o temă care studiază amploarea fenomenului dezinformării, manipulării și fake news-ului online. În prezent, Bogdan Oprea este paramedic și voluntar pe ambulanță, cu licență de paramedic SMURD în 2017.

Despre cum a făcut trecerea de la politică la voluntariat SMURD și cum conectează jobul de paramedic cu cel de profesor de jurnalism - am aflat la „Dincolo de alb şi negru” miercuri, 7 decembrie. Cu Mihai Rădulescu, de la 18.55, la TVR 1.

(w882)

Iar joi, 8 decembrie, la „Dincolo de alb şi negru”, Marius Constantinescu ne-a propus un invitat lucid și tranșant, în egală măsură iubit și controversat: Cristian Șimonca, aka Otravă.

E blogger deja celebru, pasionat de teatru, film, călătorie și tot ceea ce înseamnă artă. Blogu' lu' Otravă e plin de călătorii impresionante, de locuri unice și oferă cititorului o altă față a lucrurilor. Într-un interviu recent, Cristian Șimonca declara că blogul său este despre Otravă: „Dacă i-ai prins gustul, nu te mai lași de el. Sau te declari bucuros de a fi otrăvit”. Așa se face că www.bloguluotrava.ro e o destinație pe care o accesează mulți iubitori de artă și noutăți culturale. Mai multe despre Otravă şi blogul său am aflat joi, 8 decembrie de la ora 18.55, la TVR 1.

În fiecare săptămână, câţiva dintre cei mai buni jurnalişti ai TVR - Cătălin Ştefănescu, Mihaela Crăciun, Mihai Rădulescu, Marian Voicu şi Marius Constantinescu - ne provoacă să gândim „Dincolo de alb şi negru”.  Urmărim dezbaterile „Dincolo de alb şi negru” de luni până joi, ora 18.55, la TVR 1.

 

 
Stop violenței în școli!

Stop violenței în școli!

publicat: duminică, 16 iunie 2024

Luni, 17 iunie, de la ora 13:00,  revedeți o ediție a emisiunii „Oamenii și legea” despre violența școlară. Invitat: Lavrin Covaci, avocat.

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

publicat: sâmbătă, 15 iunie 2024

Jumătatea lunii iunie nu înseamnă încă vacanță, așadar lecțiile „Teleenciclopediei" sunt o întâlnire potrivită cu istoria, arta ori zoologia. O ...

„Intrare liberă”. Mircea Cărtărescu, despre premiul primit la Dublin: E minunat pentru mica noastră lume literară | VIDEO

Care este importanța premiului literar câştigat recent de scriitorul Mircea Cărtărescu la Dublin? Ce perspective deschide primirea „Dublin ...

 

#TVRedu