loader
Foto

"Dincolo de Alb şi Negru", cu Dan Suciu

Dan Suciu, director de Comunicare al BNR, a fost invitatul Mihaelei Crăciun, joi, 9 martie, la "Dincolo de Alb şi Negru", la ora 18.55, pe TVR1.

 

Temele sunt dintre cele mai fierbinți: situația financiară a României, ratele tot mai mari pe care le plătesc românii, furtuna prețurilor, cum ne afectează inflația, de ce o ducem bine mai ales în statistici, urmările războiului în buzunarele românilor, prognozele BNR şi perspectiva economică a țării.

(w882)

Indicele ROBOR la 3 luni, cel în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a scăzut la 6,93%, de la 6,95%. ROBOR la 6 luni a stagnat la 7,28%. ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii la care se împrumută, între ele, instituțiile bancare din România, în lei. Evoluția  ROBOR este legată, în principal, de nivelul de lichiditate existent în piață.

Indicele de referință pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC) crește de la 4,06% la 5,71%. IRCC este calculat în funcție de dobânda medie la care se împrumută băncile între ele și este aplicat cu o întârziere de un trimestru față de perioada de referință. IRCC este stabilit zilnic de BNR, ca medie aritmetică a cotațiilor folosite de zece bănci selectate de Banca Națională.

"Să nu datorezi niciodată mai mult de jumătate din ceea ce poţi plăti uşor" – spunea Eugeniu Carada, fondatorul Băncii Naţionale a României.

 
Pictorul Constantin Flondor, la „Biografii necesare”: Pentru mine, repetiţia este monotonă. Totdeauna, am simţit nevoia de a mă provoca, de a tenta riscul | VIDEO

În 28 iulie, de la ora 22.00, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să revadă, la „Biografii necesare”, dialogul dintre Ileana Ploscaru ...

„Buchet de flori”, tablou al lui Rachel Ruysch, apreciată reprezentantă a picturii florale olandeze, la „Pastila de artă”

„Cele trei grații” (Hans von Aachen), „Răstignirea” (atribuit Școlii lui Jan van Eyck), „Buchet de flori” (Rachel Ruysch), „Venus și Amor” (Lucas ...

Cassian Maria Spiridon, la „Mic dejun cu un campion”: Poezia este singura noastră şansă de a ne vedea sufletul | VIDEO

Între 22 și 28 iulie, TVR Cultural redifuzează dialogurile dintre Daniela Zeca Buzura și Silviu Lupescu, managerul și fondatorul Polirom (2016), ...

 

#TVRedu