loader
Foto

"Dincolo de Alb şi Negru", cu Dan Suciu

Dan Suciu, director de Comunicare al BNR, a fost invitatul Mihaelei Crăciun, joi, 9 martie, la "Dincolo de Alb şi Negru", la ora 18.55, pe TVR1.

 

Temele sunt dintre cele mai fierbinți: situația financiară a României, ratele tot mai mari pe care le plătesc românii, furtuna prețurilor, cum ne afectează inflația, de ce o ducem bine mai ales în statistici, urmările războiului în buzunarele românilor, prognozele BNR şi perspectiva economică a țării.

(w882)

Indicele ROBOR la 3 luni, cel în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a scăzut la 6,93%, de la 6,95%. ROBOR la 6 luni a stagnat la 7,28%. ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii la care se împrumută, între ele, instituțiile bancare din România, în lei. Evoluția  ROBOR este legată, în principal, de nivelul de lichiditate existent în piață.

Indicele de referință pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC) crește de la 4,06% la 5,71%. IRCC este calculat în funcție de dobânda medie la care se împrumută băncile între ele și este aplicat cu o întârziere de un trimestru față de perioada de referință. IRCC este stabilit zilnic de BNR, ca medie aritmetică a cotațiilor folosite de zece bănci selectate de Banca Națională.

"Să nu datorezi niciodată mai mult de jumătate din ceea ce poţi plăti uşor" – spunea Eugeniu Carada, fondatorul Băncii Naţionale a României.

 
Stop violenței în școli!

Stop violenței în școli!

publicat: duminică, 16 iunie 2024

Luni, 17 iunie, de la ora 13:00,  revedeți o ediție a emisiunii „Oamenii și legea” despre violența școlară. Invitat: Lavrin Covaci, avocat.

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

publicat: sâmbătă, 15 iunie 2024

Jumătatea lunii iunie nu înseamnă încă vacanță, așadar lecțiile „Teleenciclopediei" sunt o întâlnire potrivită cu istoria, arta ori zoologia. O ...

„Intrare liberă”. Mircea Cărtărescu, despre premiul primit la Dublin: E minunat pentru mica noastră lume literară | VIDEO

Care este importanța premiului literar câştigat recent de scriitorul Mircea Cărtărescu la Dublin? Ce perspective deschide primirea „Dublin ...

 

#TVRedu