loader
Foto

"Dincolo de alb și negru" cu Alexander Hausvater

Ați avut parte de o incursiune în universul HAUSVATER la "Dincolo de alb și negru", sâmbătă, 2 decembrie, ora 17:00, la TVR 1 și TVR+. Emisiunea s-a difuzat și la TVR Internațional, marți, 5 decembrie, ora 22.30, ora României.

 

Invitatul Mihaelei Crăciun, regizorul şi scriitorul Alexader Huasvater, ne-a vorbit despre războaiele zilelor noastre şi despre implicare. Avea aproape 9  ani când emigrat în Israel cu părinţii, care l-au dat la un kibbutz, lângă oraşul Askelon, pe malul Mediteranei, în apropiere de Fâşia Gaza. Povesteşte cum a fugit de acolo şi a stat trei zile pe plaja din Askelon, deşi ştia de la radio că era căutat, dar şi cum l-a marcat această experienţă.  La 18 ani  a absolvit Facultatea de Ştiinţe Politice la Universitatea din Tel Aviv, dar destinul avea să-l ducă în lumea artistică, în Canada.

Fiecare om de pe planetă este un actor, având în vedere modul în care fiecare dintre noi se pregăteşte pentru a ieşi pe scena lumii, pentru fiecare acţiune sau ieşire din această lume, a subliniat artistul.

(w882)

Un dialog uluitor, o incursiune în  universul Hausvater, de la contradicţie la armonie. Viaţa e o loterie câştigată şi avem responsabilitatea să o trăim. Mâine este o sumă creată de azi. Viaţa, a reliefat invitatul Mihaelei Crăciun, e ca în poemul lui Robert Frost:

Drumul pe care nu l-am urmat:

plecau într-o pădure două drumuri,

iar eu, eu l-am urmat pe cel mai neumblat,

și iată că aceasta-a schimbat totul.

 

(w882)

***

Moderator: Mihaela Crăciun

 
Stop violenței în școli!

Stop violenței în școli!

publicat: duminică, 16 iunie 2024

Luni, 17 iunie, de la ora 13:00,  revedeți o ediție a emisiunii „Oamenii și legea” despre violența școlară. Invitat: Lavrin Covaci, avocat.

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

publicat: sâmbătă, 15 iunie 2024

Jumătatea lunii iunie nu înseamnă încă vacanță, așadar lecțiile „Teleenciclopediei" sunt o întâlnire potrivită cu istoria, arta ori zoologia. O ...

„Intrare liberă”. Mircea Cărtărescu, despre premiul primit la Dublin: E minunat pentru mica noastră lume literară | VIDEO

Care este importanța premiului literar câştigat recent de scriitorul Mircea Cărtărescu la Dublin? Ce perspective deschide primirea „Dublin ...

 

#TVRedu