loader
Foto

Din 7 martie, un nou sezon „Vorbeşte corect!”

Din 7 martie, emisiunea „Vorbeşte corect!” este difuzată pe TVR 1 şi online pe TVR+, de luni până vineri, la orele 8:50 şi 16:55, şi îi invită pe telespectatori la interacţiune, printr-o nouă campanie.

 

Echipa care vă aduce zilnic emisiunea, formată din prezentatoarea Ruxandra Gheorghe-Negrea şi realizatorii Cristina Dănilă şi Radu Dănilă, primeşte multe mesaje care semnalează greşeli, propuneri de teme, dar şi sugestii despre formatul emisiunii.

Numeroase mesaje sunt de la români care trăiesc în alte ţări, ceea ce demonstrează faptul că aceştia nu şi-au uitat limba maternă. De aceea, noul sezon debutează cu o campanie.

Telespectatorii care iubesc limba română, atât din ţară, cât şi de peste hotare, pot trimite pe adresa iubesclimbaromana@tvr.ro un clip în care, în maximum 15 secunde, să explice „de ce trebuie să iubim limba română, oriunde ne-am afla”.

Cele mai bune clipuri vor fi difuzate în emisiune.

Mesaje de la telespectatori:

“Felicitări pentru emisiune, dar şi pentru format!” (Maricică Sandu şi Elena Iftimi)

“Vă doresc cât mai multe ediţii ale emisiunii.” (Mihaela Petrache)

“Numai bine şi viaţă lungă (aveti mult de lucru)!” (Roxana Muntean)

“Îmi place emisiunea dumneavoastră, dar trebuie corectați în mod special acei de la care avem pretenții, altfel cei care nu sunt instruiți vor crede că așa este corect!” (Elena Bucur)

“Ţin să vă informez că am reusit să conving colegii sau pe oricine din preajmă să urmărească emisiunea dumneavoastră care nu aduce decât beneficii şi sunt mândră că, împreună cu puterea mea de convingere şi cu iscusinţa realizatorilor, perfecţionăm vorbirea limbii materne!” (Mariana Trif)

(w882) Vorbeşte

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR +, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

 
Istoricul Lucian Boia, la „Mic dejun cu un campion”: Românii nu sunt nici mai frumoşi, nici mai deştepţi decât toţi ceilalţi (ediție din 2015) | VIDEO

TVR Cultural redifuzează, între 20 și 24 mai, dialogurile Danielei Zeca Buzura cu actorul Mircea Albulescu (1934-2016), fosta campioană la ...

Spectacol muzical de excepție, închinat memoriei marelui Puccini, difuzat în exclusivitate la TVR Cultural, în 18 mai | VIDEO

TVR Cultural a transmis, în 18 mai, în exclusivitate Gala „Puccini”, o seară dedicată îndrăgitelor opere ale marelui compozitor italian, în ...

Actorul Pavel Bartoș, la „Interviurile TVR Cultural”: E bine să ai emoții, asta te face uman, nu ești robot | VIDEO

La „Interviurile TVR Cultural” din 18 mai, jurnalista Ioana Pavel l-a avut ca invitat pe actorul Pavel Bartoș.

 

#TVRedu