loader
Foto

Din 5 octombrie urmăriți sezonul 5 al emisiunii „Banii Tăi”, de la 17:05, pe TVR1

În prima ediție din acest sezon, Monica Ghiurco l-a avut ca invitat pe Varujan Pambuccian, matematician și informatician.

 

Lansăm o nouă serie de materiale informative și analize despre ce înseamnă economia și finanțele, dar mai ales în ce constă un comportament rațional... despre productivitate și rentabilitate, salarii și costuri, venituri și cheltuieli, prognoze și estimări, dobânzi și bugete.

Într-o economie globală tot mai dinamică, riști să pierzi dacă nu anticipezi care este direcția în care se mișcă lucrurile... Încotro merge lumea, și mai ales România, discutăm vineri, la „Banii Tăi”, cu Varujan Pambuccian, reputat matematician și informatician.

(w882) Varujan Pa

Tănase Stamule, conferențiar universitar A.S.E, și consultantul fiscal Emilian Duca vorbesc în emisiune despre rectificarea bugetară. Executivul s-a dat peste cap în luna septembrie, să facă prima rectificare bugetară din acest an. În România, rectificarea este un artificiu deja tradițional, la care guvernanții recurg pentru respectarea angajamentelor economice luate.

De departe, cea mai generoasă în finanțări, Agenţia pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (A.F.I.R.) acordă fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană şi Guvernul român pentru dezvoltarea economico – sociala a spaţiului rural din România. Iar vestea bună este că, într-un moment în care e tot mai mare nevoie de acești bani, cei de la A.F.I.R. au măsuri de finanțare active, pe care intreprinzătorii sau primarii de la țară le pot accesa cu ușurință. Mai multe detalii aflați vineri, la „Banii Tăi”, chiar de la Adrian Chesnoiu, directorul general A.F.I.R.

Sâmbătă și Duminică se desfășoară cel de-al 7-lea referendum post-decembrist din România. În emisiunea noastră nu vom discuta despre procesul electoral. Dar vrem, așa cum v-am obișnuit, să privim demersul din perspectivă financiară. Împreună cu analistul economic Dragoș Cabat aruncăm o privire asupra cheltuielilor estimate de guvernanți la circa 35 de milioane de euro.

(w882) Varujan Pa

Din 5 octombrie urmăriți sezonul 5 al emisiunii „Banii Tăi”, de la ora 17:05, pe TVR1 și online pe TVR+.  În reluare, în fiecare marți, de la ora 6:30, pe TVR1 și online pe TVR+.

Contact: baniitai@tvr.ro; www.facebook.com/baniitaitvr

(w882) Monica Ghi

 
Pictorul Constantin Flondor, la „Biografii necesare”: Pentru mine, repetiţia este monotonă. Totdeauna, am simţit nevoia de a mă provoca, de a tenta riscul | VIDEO

În 28 iulie, de la ora 22.00, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să revadă, la „Biografii necesare”, dialogul dintre Ileana Ploscaru ...

„Buchet de flori”, tablou al lui Rachel Ruysch, apreciată reprezentantă a picturii florale olandeze, la „Pastila de artă”

„Cele trei grații” (Hans von Aachen), „Răstignirea” (atribuit Școlii lui Jan van Eyck), „Buchet de flori” (Rachel Ruysch), „Venus și Amor” (Lucas ...

Cassian Maria Spiridon, la „Mic dejun cu un campion”: Poezia este singura noastră şansă de a ne vedea sufletul | VIDEO

Între 22 și 28 iulie, TVR Cultural redifuzează dialogurile dintre Daniela Zeca Buzura și Silviu Lupescu, managerul și fondatorul Polirom (2016), ...

 

#TVRedu