loader
Foto

Dimineața cu Anca și Vlad | VIDEO

La "Dimineţi perfecte" am discutat despre obezităte. Invitată a fost conf. univ. dr. Cristina Mihaela Lăcătuşu, medic primar în diabet, nutriție și boli metabolice.

 

Dr. Cristina Mihaela Lăcătuşu a răspuns la întrebări fundamentale privind momentele în care obezitatea devine o problemă de sănătate semnificativă și va sublinia măsurile preventive necesare pentru a evita complicațiile asociate.
.

.
De asemenea, spectatorii au avut oportunitatea de a explora munca de cercetare de la Grădina Botanică „Anastasie Fătu” din Iași, care pregăteşte o fascinantă expoziţie de ciuperci. Ioana Doleanu şi Tiberius Balaeş, şef lucrări dr. la Facultatea de Biologie a Universităţii „Al. I. Cuza”, au oferit detalii despre acest eveniment, subliniind conexiunea dintre biodiversitate şi educaţie.

În încheiere, emisiunea a propus o notă culturală prin reîntoarcerea spectacolului „Trubadurul” la Opera Naţională Română Iaşi. Contribuția sopranei Cellia Costea şi a tenorului Daniel Magdal a adus un plus de ritm şi culoare ediției de vineri, demonstrând astfel că arta are un rol esenţial în îmbogăţirea vieţii comunităţii.

Emisiunea "Dimineţi perfecte", moderată de Anca Medeleanu şi Vlad Lucian Arhire, este difuzată de luni până vineri, la ora 9:00, pe TVR Iaşi şi TVR 3, având ca scop principal informarea şi educarea publicului pe diverse teme de interes.

Prin conținutul său diversificat, emisiunea inspiră telespectatorii să îşi îmbunătăţească stilul de viaţă şi să participe activ la viaţa culturală locală.

 
Generațiile X, Y, Z: limbaj și viață în social media

Generațiile X, Y, Z: limbaj și viață în social media

publicat: marţi, 08 octombrie 2024

Etichetele purtate de fiecare generație născută după anii ‘60 ne diferențiază în mod evident, însă lumea în care comunicăm și muncim împreună ne ...

Celebra operă „La Wally”, a lui Alfredo Catalani

Celebra operă „La Wally”, a lui Alfredo Catalani

publicat: vineri, 13 septembrie 2024

TVR Cultural v-a propus să revedeți punerea în scenă de la Theater an der Wien (2021), a operei „La Wally”, de Alfredo Catalani. Catalani a scris ...

O discuție necesară în fiecare zi | VIDEO

O discuție necesară în fiecare zi | VIDEO

publicat: vineri, 13 septembrie 2024

În societatea contemporană, discuțiile privind educația și sistemul de învățământ ar trebui să fie o constantă, nu o alegere sezonieră. Deși la ...

 

#TVRedu