loader
Foto

Galerie foto

Dida Drăgan, între invitaţii primei ediţii a noului sezon „Dăruiește Românie!”, la TVR 3

Violonistul Răzvan Stoica, soprana Elina Velica, Codruț Croitoru & Taylor, trupa HeartBeat - the Musical, sunt alte nume din distribuția ediției care a dat startul sezonului 9 al emisiunii realizate şi prezentate de Carmen Târnoveanu. Noul sezon „Dăruiește Românie!” a început sâmbătă, 29 aprilie, de la 13.30, la TVR 3.

 

În toată arhiva Televiziunii Române și chiar în arhiva personală a Didei Drăgan, rar găsești un fragment în care artista să fie de acord să vorbească despre sine, despre câte bariere a escaladat pentru a povesti despre România, a cânta pentru România, acasă sau peste granițe. Solista a acceptat, însă, provocarea moderatoarei şi realizatoarei TVR Carmen Târnoveanu, astfel că, pe 29 aprilie, de la 13.30, am aflat chiar de la celebra artistă ce a însemnat, pentru ea, a dărui.

Despre cele peste 25 de medalii de aur obținute la concursurile europene și mondiale de compoziție și interpretare, la care a participat, Dida Drăgan nici nu vrea să amintească, tot la fel cum refuză acel loc de pe piedestalul muzicii românești, pe care îl merită și pe care, de fapt, a urcat de una singură, treaptă cu treaptă, motivată de singura și cea mai importantă experiență – întâlnirea cu publicul. „Dăruiește Românie!” a revenit cu sezonul 9 sâmbătă, la TVR 3.

(w882) Dida

„A oferi înseamnă să faci bine ceea ce ai tu de făcut. Profesor, doctor, artist, jurnalist, toți dăm ceva înapoi societății, țării în care ne-am născut, în măsura în care facem cu simț de răspundere ceea ce știm să facem, ceea ce am învățat să facem, adică propria meserie. Despre asta este vorba. Fiecare invitat, prin ceea ce este, prin ceea ce face, dăruiește, dă mai departe lumii ceva din ce a realizat, ceva din propria devenire. Iar propria devenire este fundamental amprentată de identitate, deci, în cazul nostru, de România”, a spus Carmen Târnoveanu, moderatorul și realizatorul emisiunii.

(w500) CT

Violonistul Răzvan Stoica, invitat, de asemenea, în deschiderea noului sezon „Dăruiește Românie!”, a câştigat în 2013 premiul New Talent la Bratislava, cea mai importantă competiţie dedicată tinerilor muzicieni, fiind primul muzician român cu o asemenea performanţă în istoria acestui concurs iniţiat de Sir Yehudi Menuhin. Are în palmares peste 30 de premii naţionale şi internaţionale, iar din 2009 cântă pe vioara Stradivarius ex-Ernst din 1729, câştigată în urma concursului Strad Prize, de la Salzburg, unde a avut 170 de contracandidaţi. Din 1996, cântă alături de sora sa, pianista Andreea Stoica, în Duo Stoica, o formulă de succes care i-a adus în concerte şi recitaluri nu doar pe mari scene din Europa, dar şi în Statele Unite şi Asia.

(w882) vio

Tot în studioul găzduit de Carmen Târnoveanu am regăsit-o, pe 29 aprilie, pe soprana Elina Velica. Artista a debutat în „Flautul fermecat” (Mozart), cu rolul Pamina, la Opera Comică pentru Co­pii. Este câștigătoarea Trofeului „Cri­zantema de Aur”, festivalul de ro­man­ţe de la Târgovişte (2010, 2011), și una dintre cele mai aplaudate tinere voci ale liricii românești.

(w882) sop

„HeartBeat - the Musical” este un musical românesc autentic, cântat 100%, care tratează o poveste universal valabilă despre iubire și are în centrul său un scenariu tragicomic scris de regizorul și compozitorul Eduard Petru Jighirgiu. Povestea spectacolului se concentrează în jurul a doi tineri îndrăgostiți, provenind din medii diferite. Din această poveste de iubire se vor naște situații realmente comice, dar și extrem de emoționante. Am aflat mai multe sâmbătă, la „Dăruiește Românie!”, la TVR 3.

(w882) musical

La rândul său, Codruț Croitoru este un artist care acoperă o ramură vastă la capitolul muzică pop şi rock, fiind compozitor, solist vocal, chitarist și producător. A debutat alături de formația The Crown, în anul 2007, a avut o frumoasă colaborare cu Adrian Ordean, dar şi cu trupe ca Pact, Schimbul 3 şi Compact B. În anul 2020 apărea formația Taylor, pentru care Codruț Croitoru compune toată muzica şi pentru care are şi rolul de producător, solist vocal și chitarist. Primele single-uri lansate de Taylor se bucură de succes, iar albumul „Dincolo de măști", lansat în 2022, le aduce numeroşi fani, precum și aprecieri ale criticilor de specialitate. Taylor înseamnă: Marius Vintilă - tobe, Victor Iovan - chitară bas, Florin Laghia - chitară, Alexia Ștefan - backing vocals, Bianca Ștefan - backing vocals.

(w882) trupa

Artele spectacolului se reunesc în spectacolul de televiziune „Dăruiește Românie!”. Musical, stand-up, teatru, impro, acrobații, dans și porții generoase de bucurie ne așteaptă în noul sezon al emisiunii de la TVR 3, în fiecare sâmbătă, de la 13.30.

(w882) cover

Realizator: Carmen Târnoveanu

Director de imagine: Vali Purza

Regizor tv: Manuela Apostol

 
Rolul procurorului în caz de malpraxis

Rolul procurorului în caz de malpraxis

publicat: luni, 22 iulie 2024

Luni, 22 iulie, de la ora 13:00, Mihaela Olaru v-a propus să revedeți o ediție de colecție ”Oamenii și legea”, la TVR 1.

„Mic dejun cu un campion”: Daniela Zeca Buzura, în dialog cu Silviu Lupescu, fondatorul Polirom (ediție din 2016) | VIDEO

Între 22 și 28 iulie, TVR Cultural redifuzează dialogurile dintre Daniela Zeca Buzura și Silviu Lupescu, managerul și fondatorul Polirom (2016), ...

Pictorul Constantin Flondor, la „Biografii necesare”: Pentru mine, repetiţia este monotonă. Totdeauna, am simţit nevoia de a mă provoca, de a tenta riscul | VIDEO

În 28 iulie, de la ora 22.00, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să revadă, la „Biografii necesare”, dialogul dintre Ileana Ploscaru ...

 

#TVRedu