loader
Foto

Dialoguri şi noi subiecte din viaţa culturală a ţării

Marţi, 17 aprilie, de la ora 22.00, într-o ediţie CULT@rt  în care Marius Constantinescu stă de vorbă cu scriitoarea Cristina Andone, trainer de creativitate şi Mădălina Pasol, pianist concertist stabilită în Germania.

 

Dupa 13 ani petrecuţi în publicitate şi 7 în antreprenoriat, Cristina Andone aduce cititorilor un roman cu publicitari şi umbre şi în care spune, simplu, PLEC. Moderatorul CULT@rt, Marius Constantinescu îşi propune să afle de la Cristina Andone în ce constă îndreptarul unei demisii dintr-o corporaţie.

Tot astazi, Mădălina Pasol îi vorbeşte lui Marius Constantinescu despre rutina unui pianist concertist – imediat după încheierea recitalului susţinut la Ateneul Român. Aşa că pianista Mădălina Pasol, încă sub emoţia interpretării şi a aplauzelor, vine la CULT@rt să ne vorbească despre proiectele sale artistice.

Gunoierul este un spectacol în regie colectivă, după un text de Mimi Brănescu, pus în scenă la Teatrul Naţional Vasile Alecsandri din Iaşi. Teodor Corban şi Constantin Puşcaşu, creatorii spectacolului şi interpreţii rolurilor principale, spun că este o piesă-metaforă plina de sevă care îndeamnă la meditaţie despre viaţă - sub masca umorului de calitate.

Nucu Pandrea este omul care a cucerit lumea cu o frunză. După ce l-a ascultat pe clujean cântând, jazzman-ul american Sunny Diggs a afirmat că nu crede că sunt multe neamuri pe lume care să facă muzică siderală la frunză. Doar că puţină lume îl cunoaşte aşa cum se dezvăluie el astăzi, în interviul acordat emisiunii CULT@rt.

Iar pentru iubitorii de călătorii şi de adevăratele bogăţii spirituale româneşti, ediţia de astăzi a pregătit un periplu la catedrala Sfântul Mihail din Alba Iulia, la cel mai vechi colegiu din Râmnicu-Vâlcea şi la Poalele Obcinii Marii, într-un sat cu nume de poveste: Suceviţa.

 
Soprana Aida Pascu, la „Interviurile TVR Cultural”: Muzica a fost dintodeauna parte din viața mea

Soprana Aida Pascu răspunde întrebărilor Ioanei Pavel, la „Interviurile TVR Cultural”, sâmbătă, 25 mai, de la 22.30.

„Dialoguri academice”, între filosoful Mircea Dumitru şi matematicianul Dan Timotin, în 26 mai, la TVR Cultural

TVR Cultural le propune telespectatorilor duminică, 26 mai, de la ora 22.55, la „Dialoguri academice”, discuția filosofului Mircea Dumitru, ...

„Pastila de artă”. Ștefan Pelmuș:  Aș vrea să reușesc, prin intermediul picturii mele, să nu-mi mai fie frică de moarte

Între 20 și 26 mai, la TVR Cultural, Ileana Ploscaru Panait le propune telespectatorilor TVR Cultural să descopere portretele pictorițelor Yvonne ...

 

#TVRedu