loader
Foto

Galerie foto

„Dialoguri academice” cu filosoful Gheorghe Vlăduţescu, în 7 aprilie, la TVR Cultural | VIDEO

A doua ediție a noului sezon al „Dialogurilor academice”, emisiune găzduită de vicepreședintele Academiei Române, Mircea Dumitru,​ l-a avut ca invitat pe filosoful și academicianul Gheorghe Vlăduțescu. Ediția a fost difuzată duminică, 7 aprilie, de la ora 22.30, la TVR Cultural.

 

Profesorul universitar Gheorghe Vlăduţescu este, din anul 1971, doctor în filosofie al Universităţii din Bucureşti, cu o teză despre inducţia aristotelică.

Începând cu anul 1990, Gheorghe Vlăduţescu a devenit profesor universitar şi şef al Catedrei de Istorie a Filosofiei şi Filosofia Culturii, dar si îndrumător de doctorat.

Ca profesor universitar, Gheorghe Vlăduţescu a predat cursul de Filosofia greacă, fiind invitat să predea şi în cadrul Centrului de Studii asupra filosofiei greceşti „Leon Robin” - Sorbona.

(w882)

De asemenea, Gheorghe Vlăduţescu a susţinut numeroase conferinţe şi prelegeri despre filosofia greacă.

De-a lungul carierei, Gheorghe Vlăduţescu a publicat peste 20 de volume pe teme de filosofie antică (ontologie, metafizică, etică), filosofia culturii, istoria ideilor filosofice, precum şi filosofie românească. ​

Prof. univ. dr. Gheorghe Vlăduţescu este Profesor Emerit, conducător de doctorat la Facultatea de Filosofie, membru fondator al „Centrului de Studii asupra Imaginarului şi Raţionalităţii” (Craiova), membru al Societăţii de Studii Clasice (Bucureşti), din anul 2000 ales la „Academie des Sciences des Arts et des Lettres” (Paris) şi membru al Academiei Române din 1999.

Pentru meritele sale deosebite, academicianul Gheorghe Vlăduţescu a fost decorat cu Ordinul „Steaua României”, în grad de cavaler.

Emisiunea „Dialoguri academice” este disponibilă și pe TVR+, aici.

***

PROGRAM DIFUZARE:

TVR Cultural - duminică, ora 22.30

- vineri , ora 13.30

TVR Internațional - luni, ora 00.00 (ora României)

Echipa:

Adina Toderașcu - jurnalist

Daniel Paraschiv - producător

 
Răsvan Popescu, membru CNA și scriitor, la „Mic dejun cu un campion” (ediție din 2023) | VIDEO

TVR Cultural îi invită pe telespectatori să revadă dialogurile Danielei Zeca Buzura cu Ion Vianu - medic psihiatru și scriitor, Răsvan Popescu - ...

Conferința „În rând cu lumea”, cu Andrei Pleșu și Valentina Sandu-Dediu, la Opera Națională București | VIDEO

Marți, 16 aprilie, TVR Cultural a transmis, în direct de la Opera Națională București, dialogul dintre scriitorul Andrei Pleșu, Valentina ...

„Lumea de aproape”: Viitorul înseamnă educație | VIDEO

Marți, 16 aprilie, de la ora 17.30, la TVR Craiova am aflat subiectele dezbătute în cadrul  conferinței ,„ParentingNet”.

 

#TVRedu