loader
Foto

Galerie foto

„Dialoguri academice” cu filosoful Gheorghe Vlăduţescu, în 7 aprilie, la TVR Cultural | VIDEO

A doua ediție a noului sezon al „Dialogurilor academice”, emisiune găzduită de vicepreședintele Academiei Române, Mircea Dumitru,​ l-a avut ca invitat pe filosoful și academicianul Gheorghe Vlăduțescu. Ediția a fost difuzată duminică, 7 aprilie, de la ora 22.30, la TVR Cultural.

 

Profesorul universitar Gheorghe Vlăduţescu este, din anul 1971, doctor în filosofie al Universităţii din Bucureşti, cu o teză despre inducţia aristotelică.

Începând cu anul 1990, Gheorghe Vlăduţescu a devenit profesor universitar şi şef al Catedrei de Istorie a Filosofiei şi Filosofia Culturii, dar si îndrumător de doctorat.

Ca profesor universitar, Gheorghe Vlăduţescu a predat cursul de Filosofia greacă, fiind invitat să predea şi în cadrul Centrului de Studii asupra filosofiei greceşti „Leon Robin” - Sorbona.

(w882)

De asemenea, Gheorghe Vlăduţescu a susţinut numeroase conferinţe şi prelegeri despre filosofia greacă.

De-a lungul carierei, Gheorghe Vlăduţescu a publicat peste 20 de volume pe teme de filosofie antică (ontologie, metafizică, etică), filosofia culturii, istoria ideilor filosofice, precum şi filosofie românească. ​

Prof. univ. dr. Gheorghe Vlăduţescu este Profesor Emerit, conducător de doctorat la Facultatea de Filosofie, membru fondator al „Centrului de Studii asupra Imaginarului şi Raţionalităţii” (Craiova), membru al Societăţii de Studii Clasice (Bucureşti), din anul 2000 ales la „Academie des Sciences des Arts et des Lettres” (Paris) şi membru al Academiei Române din 1999.

Pentru meritele sale deosebite, academicianul Gheorghe Vlăduţescu a fost decorat cu Ordinul „Steaua României”, în grad de cavaler.

Emisiunea „Dialoguri academice” este disponibilă și pe TVR+, aici.

***

PROGRAM DIFUZARE:

TVR Cultural - duminică, ora 22.30

- vineri , ora 13.30

TVR Internațional - luni, ora 00.00 (ora României)

Echipa:

Adina Toderașcu - jurnalist

Daniel Paraschiv - producător

 
Românul care a contribuit la descoperirea mileniului, în colecţia „Români universali”, la TVR 1 | VIDEO

Pe 20 şi 27 mai, Cristian Tabără ni-l prezintă pe profesorul şi cercetătorul Sorin Istrail, coordonatorul echipei care a lucrat la întoc­mi­rea ...

Spectacol muzical de excepție, închinat memoriei marelui Puccini, difuzat în exclusivitate la TVR Cultural, în 18 mai

Sâmbătă, 18 mai, de la ora 19.00, TVR Cultural transmite în exclusivitate Gala „Puccini”, o seară dedicată îndrăgitelor opere ale marelui ...

Filosoful Mircea Dumitru și medicul neurolog Constantin Popa, la „Dialoguri academice”, în 19 mai, la TVR Cultural

TVR Cultural difuzează duminică, 19 mai, de la ora 22.40, dialogul filosofului Mircea Dumitru, vicepreședintele Academiei Române, cu medicul ...

 

#TVRedu