loader
Foto

Galerie foto

„Dialoguri academice”, între filosoful Mircea Dumitru şi matematicianul Dan Timotin, în 26 mai, la TVR Cultural | VIDEO

În 26 mai,  la „Dialoguri academice”, TVR Cultural le-a propus telespectatorilor discuția filosofului Mircea Dumitru, vicepreședintele Academiei Române și gazda emisiunii, cu matematicianul Dan Timotin.    

 

Dan Timotin este doctor în matematică din anul 1986, iar din 1990 este cercetător ştiinţific la Institutul de Matematică „Simion Stoilow” al Academiei Române.

A fost visiting professor la Universitățile din Bordeaux, Lille, Lyon şi Besançon (Franța), Georgia Tech, Georgia State și Indiana University, în Statele Unite ale Americii, şi la Abdus Salam School of Mathematical Sciences în Pakistan.

Dan Timotin a susţinut peste 50 de prezentări la conferințe internaționale din 12 țări și peste 60 de expuneri la evenimente științifice din străinătate şi a făcut parte din comitetele de organizare a peste 30 de manifestări cu participare internațională.

Domeniul general de cercetare al profesorului Dan Timotin este analiza funcţională.

 

(w882)

Gazda „Dialogurilor academice”, Mircea Dumitru, și matematicianul Dan Timotin. Foto: TVR

Cele mai multe lucrări ale sale se încadrează în domeniul operatorilor pe spații Hilbert, în particular teoria dilatării multioperatoriale, comportamentul dilatărilor la perturbări de rang finit, tipuri speciale de operatori pe spații de funcții, extinderi de funcții pozitiv definite operatoriale si aplicații în teoria sistemelor.

Dan Timotin este membru al „American Mathematical Society”, iar din 2022 este membru corespondent al Academiei Române.

<div class="video-container"><iframe width="817" height="460" src="https://www.youtube-nocookie.com/embed/X4KPx5TA9Lk?si=p1xz4kZh1uzVDhdF" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" referrerpolicy="strict-origin-when-cross-origin" allowfullscreen></iframe></div>

Program difuzare

  • TVR Cultural: duminică, ora 22.55  și vineri, ora 13.30
  • TVR Internațional: luni, ora 00.15 (ora României)

Echipa

  • Adina Toderașcu - jurnalistă
  • Daniel Paraschiv - producător

 

 
„Am trăit în imperiul minciunii.” Poetul Şerban Foarţă încheie seria premierelor „Garantat 100%” din acest sezon | VIDEO

O discuţie despre Arghezi, despre părinţi şi viaţa sub guvernarea comunistă. Cătălin Ştefănescu ne aşteaptă, ca de obicei, duminică, de la ora ...

„Ora Regelui”, cu o incursiune în istoria și în prezentul Armatei, muzicii și evenimentelor regale

Noua ediţie „Ora Regelui”, bogată în evenimente interesante şi pline de culoare, se vede la TVR 1 sâmbătă, 22 iunie, de la ora 14.30.

Comunicarea în societatea modernă | VIDEO

Comunicarea în societatea modernă | VIDEO

publicat: luni, 17 iunie 2024

Sâmbătă, 22 iunie, de la ora 9.00, la TVR3 avem posibilitatea să ascultăm un dialog despre rolul și eficiența comunicării în lumea de astăzi, ...

 

#TVRedu