loader
Foto

Despre viziuni, coruri cereşti şi izvoare tămăduitoare, la Exclusiv în România

Cristian Tabără a ajuns chiar la enigmatica Şinca Veche. Ce-a găsit acolo descoperiți în ediția emisiunii din 14 decembrie.

 

Ediția emisiunii de sâmbătă 14 decembrie este disponibilă online pe TVR+.

În această sâmbătă, Cristian Tabără şi echipa Exclusiv în România urcă pe Dealul Pleşului, nu departe de Braşov, pentru a desluşi enigmele unui loc a cărui istorie este controversată. Telespectatorii TVR 1, TVR HD şi cei care urmăresc emisiunea online, pe TVR+, au şansa să cunoască pe 14 decembrie, de la ora 18.00, alte unicate mondiale şi obiective demne de văzut şi admirat.

Bisericile din grota de la Şinca Veche, unde călugarii ortodocşi înălţau rugăciuni în secolul al  XVIII-lea, au faima de a fi, de fapt, vestigii precreştine. Se spune că aici se împlinesc toate dorinţele bune şi curate. Turiştii şi pelerinii povestesc despre viziuni şi coruri cereşti şi atribuie izvorului din apropiere puteri tămăduitoare. Totul este îngrijit acum de măicuţele primitoare de la schitul „Sfântul Nectarie”, căutat la randul său pentru puterea moaştelor pe care le adăposteşte, un lăcaş cu o arhitectură simplă, dar neobişnuită.

Sâmbătă după-amiază, de la ora 18.00, în emisiunea Exclusiv în România de la TVR 1, TVR HD şi www.tvrplus.ro, Cristian Tabără propune, aşadar, telespectatorilor săi o destinaţie turistică ieşita din comun. A cărei taină este, în fond, sufletul locului.

 

Găsiți Exclusiv în România pe www.tvr.ro şi www.tvrplus.ro/editie-exclusiv-in-romania, precum şi pe www.facebook.com/fanTVR1 şi http://www.facebook.com/ExclusivInRomania.

 

O emisiune de Cristian Tabără

Producători: Cristina Madgearu, Marin Găbudean

Jurnalist: Denisa Anghel

 

Despre Exclusiv în România

Din 27 aprilie, telespectatorii TVR 1 au ocazia să cunoască obiective turistice unice în Europa sau chiar în lume, care pot fi văzute Exclusiv în România. În fiecare sâmbătă, de la ora 18.00, românii pot afla ce potenţial turistic au locurile în care trăiesc, dar şi multe informaţii extrem de utile, dintr-o emisiune de turism semnată şi prezentată de Cristian Tabără. Exclusiv în România este transmisă în simulcast pe TVR HD şi online, pe www.tvrplus.ro.

În fiecare episod Exclusiv în România, Cristian Tăbără călătoreşte, descoperă şi prezintă obiective turistice, istorie, cultură, credinţă, arhitectură, tradiţii, gastronomie, facilităţi turistice şi, mai ales, unicate europene şi mondiale din România, dintre care unele sunt încă necunoscute şi neexploatate turistic. Emisiunea întâlneşte telespectatorul cu destinaţii spectaculoase, cu povestea şi istoria locului, cu facilităţi locale (acces, cazare, distracţii, costuri), cu trasee de încercat, specific local, gastronomie, tradiţii şi atracţii locale.

Alături de prezentarea locurilor, cei interesaţi vor primi numeroase „ponturi”, de recomandat să le ai în buzunar, atunci când pleci la drum, de la „ajutoarele” lui Cristian Tabără: Daniel Georgescu, Denisa Anghel şi Cristina Rădulescu. În fiecare săptămână, câte unul dintre jurnaliştii TVR enumeraţi îl însoţeşte pe Cristian Tabără în regiunea în care se află unicatul european sau mondial, devenind „turist cu acte în regulă” şi testând pe propria piele atracţiile turistice ale zonei.

 
Stop violenței în școli!

Stop violenței în școli!

publicat: duminică, 16 iunie 2024

Luni, 17 iunie, de la ora 13:00,  revedeți o ediție a emisiunii „Oamenii și legea” despre violența școlară. Invitat: Lavrin Covaci, avocat.

„Ora Regelui

Sâmbătă, 15 iunie, la „Ora Regelui", v-am invitat să fiți martorii vizitei regale în Marele Ducat al Luxemburgului. Mizele acestei vizite externe ...

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

publicat: sâmbătă, 15 iunie 2024

Jumătatea lunii iunie nu înseamnă încă vacanță, așadar lecțiile „Teleenciclopediei" sunt o întâlnire potrivită cu istoria, arta ori zoologia. O ...

 

#TVRedu