loader
Foto

Despre sfinți și sărbători la ”Universul Credinței”

Creștinii ortodocși și greco-catolici au sărbătorit joi Înălțarea Domnului. Jurnaliștii programului ”Universul Credinței” v-au pregătit o paletă largă de știri și reportaje pe care le-ati urmărit duminică, de la 7.00  pe TVR1, TVRi și TVR Moldova!

 

În prima parte a emisiunii, începând cu ora 7.00, moderatorul Andrei Victor Dochia împreună cu invitatul său, jurnalistul Răzvan Bucuroiu, vor discuta pe marginea evenimentelor religioase din ultima săptămână.

(w882) Victor Doc

Andrei-Victor Dochia

Între știrile pregătite veți regăsi aniversarea beatificării celor 7 episcopi martiri de la Blaj ( care sunt sărbătoriți de Biserica Greco-Catolică chiar în 5 iunie), un moment emoționant dedicat unui grup de 28 de copii care primesc Prima Sfântă Împărtășanie, dar și un material despre Simpozionul ”Preot Dimitrie Bejan”, unul dintre marii mărturisitori și supraviețuitori ai temnițelor comuniste.

(w882) papa multi

Foto: ”Papa și mulțimea” - Mediafax

Vernisajul expoziției ”Papa Francisc – pelerin în România, 3 ani de la vizita apostolică” își va găsi și el ilustrarea în cadrul emisiunii de duminică.

(w882) udriste ja

Rafael Udriște și Prof. Janeta Niță

Cine sunt elevii câștigători ai concursului de creație literară pe teme religioase ”Rugăciunea și iubirea milostivă” veți afla dacă rămâneți cu emisiunea ”Universul Credinței”.

Sărbătoarea Înălțării Domnului este, totodată, pentru credincioșii ortodocși, și Ziua Eroilor. Un reportaj pe această temă veți regăsi și în sumarul nostru.

(w882) istorii ui

Biserica Ienii

Bineînțeles, nu au fost uitate nici rubricile care și-au câștigat, de-a lungul timpului, un public fidel: ”Sărbătorile săptămânii” – de această dată cu un subiect puțin cunoscut, despre sfinții din China,”Cartea de duminică (nu-i așa că avem întotdeauna nevoie de ”Leacuri mănăstirești”?) dar și ”Istorii uitate” – cu o temă zguduitoare: biserica Ienii, primul lăcaș de cult demolat de comuniști în 1977.

(w882) moaste sf

Scoaterea moaștelor Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava

(w882) inchinare

Închinarea la moaștele Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava

Începând cu ora 8.00, partea a doua a emisiunii se deschide cu un reportaj dedicat unui mare sfânt sărbătorit, anual, cu o profundă evlavie. Este vorba despre ocrotitorul Bucovinei – Ioan cel Nou de la Suceava. Un subiect dezbătut și în studioul ”Universul Credinței”, cu părintele Alexandru Atanase Barna și jurnalistul Răzvan Bucuroiu.

(w882) bucuroiu a

Răzvan Bucuroiu și Părintele Alexandru Atanase Barna

(w882) a barna

Părintele Alexandru Atanase Barna

Sfânta Teofana Basarab - din ceea ce se cunoaște, este prima călugăriță de origine română. Mai multe despre această creștină de viță nobilă, de curând canonizată, veți afla în cadrul emisiunii noastre.

În România există multe lăcașuri sfinte care au traversat, cu discreție, istoria. Sunt clădiri de patrimoniu, de o frumusețe ireală, pe care nu le mai cercetează aproape nimeni. Una dintre acestea este biserica Maritza din Oltenia. O puteți descoperi în ”Universul Credinței”.

(w882) bucuria CR

Andrei-Victor Dochia șu Părintele Constantin Necula

De la ora 9.00, în partea a treia a programului – ”Bucuria Credinței” – vă așteaptă o surpriză. Noi spunem doar atât: Mănăstirea Hurezi. Părintele Constantin Necula.

***

Rămâneți, așadar, cu ”Universul Credinței” în fiecare duminică de la ora 7.00 la ora 9.30, pe TVR 1, TVR Internațional și TVR Moldova!

***

Prezentator și moderator: Andrei-Victor Dochia

Coordonatori: Daniel Vistorovschi și Ileana Gaiță

Producător: Andrei-Victor Dochia

Un articol de Aziza Bodea Micu

 

 

 

 
Emisiunea „Oamenii și legea” propune subiectul „Consumul de droguri ucide!

Cum ferim un adolescent să nu devină captiv în lumea creată de mirajul drogurilor? Ce trebuie să facă părinții, profesorii şi autoritățile ...

 Legea „2 Mai”

Legea „2 Mai”

publicat: marţi, 16 iulie 2024

Tragediile precum cea de la 2 Mai, au impus îmbunătățirea cadrului legislativ pentru a lupta eficient împotriva infracțiunilor din sfera ...

Pictorul Vasile Rață, la „Biografii necesare”: Prin tot ceea ce creează, artistul trebuie să stârnească emoţii. Altfel, nu există | VIDEO

Duminică, 21 iulie, de la ora 22.00, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să revadă, la „Biografii necesare”, dialogul dintre artista vizuală ...

 

#TVRedu