loader
Foto

Despre Sărbătoarea Rusaliilor, și nu numai... – la ”Universul Credinței”

Duminică 12 iunie, de la 7.00 la 9.30, pe TVR1, TVR Moldova și TVRInternațional.

 

Pogorârea Duhului Sfânt – Rusaliile – sărbătorită în 12 iunie de credincioșii ortodocși și greco-catolici, își va găsi reflectarea în ”Universul Credinței”, începând cu ora 7.00. Un subiect prezent atât în discuția moderatorului Rafael Udriște cu primul său invitat, jurnalistul Cătălin Sturza, cât și în știrile din actualitatea religioasă internă. Unde veți putea găsi și informații captivante despre simpozionul ”România-Vatican – 100 de ani de relații diplomatice oglindite în Arhivele Vaticanului”.

(w882) 6

”Editorialul săptămânii” este o rubrică permanentă a emisiunii. Acum, mulțimea editorialelor care v-au încântat duminicile au devenit o carte. Amănunte aflați în ”Universul Credinței”.

(w882) 4

Tot o lansare de carte, de această dată ”Tehnicizarea inumană a vieții” scrisă de profesorul și teologul Adrian Lemeni, a fost motivul prezenței acestuia în studio. Un subiect incitant, amplu dezvoltat în această duminică dimineață.

(w882) 3

”Sărbătorile săptămânii” oferă – ca de fiecare dată - o imagine coerentă și atractivă asupra celor mai importante momente din următoarele șapte zile ale calendarului bisericesc.

Partea a doua a ”Universului Credinței” vă propune, începând cu ora 8.00, o discuție cu psihologul Andreea Olteanu și cu părintele profesor Răzvan Ionescu, prodecan al Centrului Ortodox de Studii și Cercetări ”Dumitru Stăniloae” din Paris, despre relația dintre psihologie și duhovnicie – o temă cu atât mai actuală cu cât din ce în ce mai mulți tineri - și părinții lor - apelează la psiholog.

(w882) 1

(w882) 2

Cu siguranță, la început de vară o invitație la pelerinaj este mai mult decât binevenită. Vă propunem mănăstirea ”Sfânta Cruce” din inima Dobrogei, un loc care atrage ca un magnet credincioșii, mai ales în perioada imediat următoare Sfintelor Paști.

(w882) rr

Acum, însă, rugăciunea va fi dublată de o invitație la masă. Pentru că, începând din această duminică, în emisiunile noastre își vor face loc și rețetele mănăstirești – bucate savuroase, sănătoase și accesibile.

(w882) 7

(w882) 8

Pregătiți, așadar, un pix, o hârtie și rămâneți alături de noi!

(w882) ss

”Dialogurile dimineții” încheie cea de-a doua parte a programului ”Universul Credinței”. De această dată părintele Constantin Sturzu – duhovnic, dar și expert în comunicare religioasă –analizează, cu înțelepciune, frica de lume și teama de Dumnezeu.

(w882) b1

De la ora 9.00, ”Bucuria Credinței” ne va purta la mănăstirea Bistrița, în județul Vâlcea. Vă propunem o jumătate de oră de reculegere în apropierea moaștelor Sfântului Cuvios Grigorie Decapolitul, ascultându-l pe parintele Constantin Necula.

(w882) c2

Ramâneți, așadar, cu emisiunea ”Universul Credinței”!

Prezentator și moderator: Rafael Udriște

Coordonatori: Paula Tăbârcă și Ciprian Dumea

Producător: Andrei-Victor Dochia

Un articol de Aziza Bodea Micu

 
Stop violenței în școli!

Stop violenței în școli!

publicat: duminică, 16 iunie 2024

Luni, 17 iunie, de la ora 13:00,  revedeți o ediție a emisiunii „Oamenii și legea” despre violența școlară. Invitat: Lavrin Covaci, avocat.

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

publicat: sâmbătă, 15 iunie 2024

Jumătatea lunii iunie nu înseamnă încă vacanță, așadar lecțiile „Teleenciclopediei" sunt o întâlnire potrivită cu istoria, arta ori zoologia. O ...

„Intrare liberă”. Mircea Cărtărescu, despre premiul primit la Dublin: E minunat pentru mica noastră lume literară | VIDEO

Care este importanța premiului literar câştigat recent de scriitorul Mircea Cărtărescu la Dublin? Ce perspective deschide primirea „Dublin ...

 

#TVRedu