loader
Foto

Galerie foto

Despre viaţa mănăstirească, la Universul credinţei

Duminică, 18 ianuarie, de la ora 7:30 ați fost invitaţi să ascultaţi cuvinte de înţelepciune despre monahism şi să vedeţi cum trăiesc oamenii care au ales să-L slujească pe Dumnezeu.

 

UPDATE: Prima și a doua parte a emisiunii sunt disponibile pe TVR+.

În ediţia de duminică, 18 ianuarie, a emisiunii Universul credinţei, vom asculta vorbele de duh pe care ni le transmite Părintele Iustin Miron, stareţul de la Mănăstirea Oaşa. Sunt cuvinte de înţelepciune ale unui părinte cu o lucrare model. La Mănăstirea Oaşa veţi descoperi călugări intelectuali, iniţiaţi în tainele Filocaliei şi uniţi prin rugăciune şi râvnă în căutarea lui Dumnezeu.

Aflată la poalele munţilor Şureanu, mănăstirea Oaşa este o insulă de linişte, un loc retras potrivit pentru misiunea pe care o au călugării ce vieţuiesc aici: rugăciunea pentru binele şi mântuirea lumii.

Este o mănăstire cu rânduieli athonite, aspre, în care rugăciunea se face neîntrerupt. Muncă şi rugăciune, apoi din nou muncă şi rugăciune, dar totul făcut cu bucuria de a fi în slujba lui Dumnezeu.

Veţi mai regăsi în cuprinsul emisiunii un subiect legat de „Anul omagial al misiunii parohiei şi mănăstirii azi” şi „Anul comemorativ al Sfântului Ioan Gură de Aur şi al marilor păstori de suflete din eparhii”, un documentar ce cuprinde reflecţii despre simbolismul spaţiului eclezial, precum şi un subiect dedicat comunităţilor creştine din Liban.

Boboteaza în Danemarca şi Crăciunul în Crasna Vişeului sunt alte materiale pe care le veţi regăsi în această ediţie. Din rubrica Viaţă de Sfânt aflaţi despre Sfântul Ioan Gura de Aur şi diaconiţa Olimpiada. Dialogurile dimineţii tratează elemente religioase ce pot genera tensiuni şi confruntări (invitat Radu Preda). În Cartea de duminică îl veţi regăsi pe Sfântul Nectarie de Eghina, cu Versuri închinate Maicii Domnului.

 
Rolul procurorului în caz de malpraxis

Rolul procurorului în caz de malpraxis

publicat: luni, 22 iulie 2024

Luni, 22 iulie, de la ora 13:00, Mihaela Olaru v-a propus să revedeți o ediție de colecție ”Oamenii și legea”, la TVR 1.

„Mic dejun cu un campion”: Daniela Zeca Buzura, în dialog cu Silviu Lupescu, fondatorul Polirom (ediție din 2016) | VIDEO

Între 22 și 28 iulie, TVR Cultural redifuzează dialogurile dintre Daniela Zeca Buzura și Silviu Lupescu, managerul și fondatorul Polirom (2016), ...

Pictorul Constantin Flondor, la „Biografii necesare”: Pentru mine, repetiţia este monotonă. Totdeauna, am simţit nevoia de a mă provoca, de a tenta riscul | VIDEO

În 28 iulie, de la ora 22.00, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să revadă, la „Biografii necesare”, dialogul dintre Ileana Ploscaru ...

 

#TVRedu