loader
Foto

Galerie foto

Prevenţia cancerului la sân, „Dincolo de alb şi negru”, cu medicul Victor Titirez

Joi, 17 noiembrie, la „Dincolo de alb şi negru”, Marius Constantinescu a lansat o temă care ne priveşte: importanţa prevenţiei în cancerul de sân - statistici, informare, abordarea cazurilor. De la 18.55, la TVR 1.

 

Conform unui sondaj Eurostat, în 2021 România era pe ultimul loc în UE în materie de screening pentru cancerul de sân. De asemenea, rata de supraviețuire la 5 ani de la diagnosticare în cancerele tratabile este mult sub media Uniunii Europene; pentru cancerul de prostată - 77% în România, față de 87% în UE și în cancerul de sân - 75% în România, față de 82%, în Uniunea Europeană.

În stadiu incipient, cancerul de sân este vindecabil. În stadiile avansate, există şi pot fi făcute tratamente foarte bune, datorită cărora speranța de viață a crescut extrem de mult. Nici cancerul metastatic nu înseamnă neapărat condamnare la moarte, dar poate determina o cronicizare a bolii. Urmând tratamente îndelungate, pacientele ajung să trăiască ani de zile de la momentul diagnosticului metastazelor. Sunt doar câteva lucruri pe care e importanta să le ştim şi să nu uităm că o vizită la medicul specialist pentru examenul anual de mamografie ne poate salva viaţa.

Are peste 3.000 de intervenţii chirurgicale efectuate în tratamentul cancerului de sân şi 8 ani de experienţă în centre medicale din Marea Britanie. Specialistul în chirurgie oncologică, medicul Victor Titirez, a fost invitatul lui Marius Constantinescu în noua ediţie „Dincolo de alb şi negru”, într-o discuţie despre importanţa prevenţiei în cancerul la sân şi despre şansa la viaţă. Despre statistici, informare, modalităţi de abordare a cazurilor am aflat pe 17 noiembrie, de la 18.55, la TVR 1.

(w882)

Luni, 14 noiembrie, de la ora 18.55, Sara Turetta, o italiancă implicată în salvarea câinilor şi pisicilor din România, a fost invitata lui Cătălin Ştefănescu la „Dincolo de alb şi nebru”.

(w882)

Cum toate reflectoarele se îndreaptă spre Cupa Mondială de Fotbal FIFA Qatar 2022, Laurenţiu Ciocăzanu ne-a invitat în culisele celei mai pasionante competiţii sportive, Campionatul Mondial de Fotbal, care începe pe 20 noiembrie, în direct şi în exclusivitate la Televiziunea Română. Invitatul său la „Dincole de alb şi negru” a fost jurnalistul şi comentatorul sportiv Ovidiu Ioaniţoaia.

(w882)

Pe 16 noiembrie, într-o discuţie consistentă despre economia românească, Mihaela Crăciun l-a avut invitat la „Dincolo de alb şi negru”, pe Sergiu Cristian Manea, preşedinte executiv al unei instituţii financiare.

Încercările de explorare a spaţiului care se găseşte „Dincolo de alb şi negru” continuă la TVR 1. În săptămâna 14-17 noiembrie, Cătălin Ştefănescu, Laurenţiu Ciocăzanu, Mihaela Crăciun şi Marius Constantinescu sunt moderatorii unor dialoguri spectaculoase, cu invitaţi deosebiţi, oameni de referinţă în domeniile lor.

 
Stop violenței în școli!

Stop violenței în școli!

publicat: duminică, 16 iunie 2024

Luni, 17 iunie, de la ora 13:00,  revedeți o ediție a emisiunii „Oamenii și legea” despre violența școlară. Invitat: Lavrin Covaci, avocat.

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

publicat: sâmbătă, 15 iunie 2024

Jumătatea lunii iunie nu înseamnă încă vacanță, așadar lecțiile „Teleenciclopediei" sunt o întâlnire potrivită cu istoria, arta ori zoologia. O ...

„Intrare liberă”. Mircea Cărtărescu, despre premiul primit la Dublin: E minunat pentru mica noastră lume literară | VIDEO

Care este importanța premiului literar câştigat recent de scriitorul Mircea Cărtărescu la Dublin? Ce perspective deschide primirea „Dublin ...

 

#TVRedu