loader
Foto

Despre Nadia Comăneci, la CULT@rt, cu Andreea Răducan

Marţi, 27 noiembrie, de la ora 22.00, la TVR 3, Marius Constantinescu vă aşteaptă cu o ediţie plină de subiecte interesante şi invitate de excepţie.

 

Marţi, 27 noiembrie, magazinul de arte TVR3, vă prezintă la momentul “Romania 100” pe una dintre cele mai glorioase figuri ale sportului românesc - nimeni alta decât Nadia Comăneci – despre care va vorbi Andreea Răducan, preşedinta Federaţiei Române de Gimnastică

(oar_w460)

Tot marţi, în studioul emisiunii CULT@rt, gazda Marius Constantinescu discută despre cel mai recent film realizat de Casa de Producţie TVR cu graficiana Bristena de Satmaari şi cu actriţa Andrada Fuscaş despre filmul Apostolul Bologa, o poveste despre eroi, frici, speranţe şi iubire - adaptată şi regizată de Dominic Dembinski.

(oar_w460)

Dintre alte subiecte pregătite pentru ediţia de marţi, amintim:

Lemonade, filmul câştigător al Premiului pentru Cea mai buna regie, anul acesta la Sarajevo, a ajuns în Cluj-Napoca la Les Films de Cannes. Este prima peliculă românească turnată în America de Nord şi a fost selectată în peste 20 de festivaluri din întreaga lume, după premiera americană la Tribeca Film Festival din New York.

La CULT@rt, Alexandru Arşinel ne reaminteşte că umorul a fost şi este pentru români o gură de oxigen. Prezent la Festivalul de Umor de la Vaslui, actorul a acordat un interviu în exclusivitate pentru emisiune colegului nostru, Sergiu Ciocoiu de la TVR Iaşi.

Regizorul Cornel Todea ne-a lăsat o arhivă impresionantă – despre care vom afla, succint, marţi. El a realizat peste 200 de spectacole de teatru, emisiuni muzicale, de divertisment, filme artistice şi documentare la Televiziunea Română. A montat spectacole de operă şi de teatru pentru copii, iar creaţiile sale au fost distinse cu numeroase premii.

Iar dacă până acum nu aţi avut ocazia, Anca Ţoghe de la TVR Craiova ne invită să încheiem ziua cu o plimbare prin cea mai mare zonă verde urbană din estul Europei. Este vorba despre Parcul Romanescu, situat în partea de sud a Craiovei, pe o suprafaţă de 100 de hectare.

 

 
Românul care a contribuit la descoperirea mileniului, în colecţia „Români universali”, la TVR 1 | VIDEO

Pe 20 şi 27 mai, Cristian Tabără ni-l prezintă pe profesorul şi cercetătorul Sorin Istrail, coordonatorul echipei care a lucrat la întoc­mi­rea ...

Spectacol muzical de excepție, închinat memoriei marelui Puccini, difuzat în exclusivitate la TVR Cultural, în 18 mai

Sâmbătă, 18 mai, de la ora 19.00, TVR Cultural transmite în exclusivitate Gala „Puccini”, o seară dedicată îndrăgitelor opere ale marelui ...

Filosoful Mircea Dumitru și medicul neurolog Constantin Popa, la „Dialoguri academice”, în 19 mai, la TVR Cultural

TVR Cultural difuzează duminică, 19 mai, de la ora 22.40, dialogul filosofului Mircea Dumitru, vicepreședintele Academiei Române, cu medicul ...

 

#TVRedu