loader
Foto

Despre „kompromat” şi ce rele mai poate aduce războiul, la „Breaking Fake News”

Marian Voicu şi echipa sa continuă seria ediţiilor „Breaking Fake News” despre propaganda de război şi dezinformările aduse de aceasta. Emisiunea s-a văzut miercuri, 23 martie, de la ora 22.00, în direct la TVR 1.

 

În timp ce războiul de Ucraina devine unul de uzură, iar atacurile împotriva civililor se înmulţesc, Rusia pare a fi pierdut războiul informaţional.

Ce se va întâmpla însă dacă Rusia foloseşte armele chimice?

Cristian Preda, profesor la Facultatea de Ştiinţe Politice a Universităţii din Bucureşti şi Cătălin Gomboş, jurnalist Radio România şi redactor-şef Veridica au comentat subiectul alături de Marian Voicu la Interviul săptămânii, prima rubrică a ediţiei „Breaking Fake News” din această săptămână. Emisiunea s-a văzut în direct, pe 23 martie, de la ora 22.00, la TVR 1.

Agenţii propagandei pro-Kremlin îşi înmulţesc atacurile la adresa preşedintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski. Este strategia clasică a serviciilor de informaţii ruse, numită „kompromat”. Despre ea am aflat mai multe la Conspiraţia săptămânii, cu Tatiana Ţarfulea, tot miercuri, la “Breaking Fake News”.

Iar rubrica Revista presei fake, cu Horia Gruşcă, a făcut un nou inventar al ştirilor false, dezinformărilor şi propagandei ruse din ultima săptămână.

Ce e adevărat şi ce e fals? Războiul de lângă noi ne acaparează gândurile şi ne influenţează deciziile. Cum cernem informaţiile, astfel încât să nu ne lăsăm înşelaţi? Întrebări aflate pe buzele tuturor şi-au căutat explicaţii într-o nouă ediţie în premieră a emisiunii „Breaking Fake News”, cu Marian Voicu, difuzată în direct miercuri, pe 23 martie, de la ora 22.00, la TVR 1.

 
Pictorul Constantin Flondor, la „Biografii necesare”: Pentru mine, repetiţia este monotonă. Totdeauna, am simţit nevoia de a mă provoca, de a tenta riscul | VIDEO

Invitatul Ileanei Ploscaru Panait la „Biografii necesare” a fost pictorul Constantin Flondor, profesor la Facultatea de Arte Plastice și Design a ...

Românul care a contribuit la descoperirea mileniului, în colecţia „Români universali”, la TVR 1 | VIDEO

Pe 20 şi 27 mai, Cristian Tabără ni-l prezintă pe profesorul şi cercetătorul Sorin Istrail, coordonatorul echipei care a lucrat la întoc­mi­rea ...

Dirijorul Vladimir Jurowski, invitatul Valentinei Băințan la „Podcasturile TVR#Enescu”, în 18 mai | VIDEO

La „Podcasturile TVR#Enescu” din 18 mai, TVR Cultural a difuzat interviul Valentinei Băințan cu dirijorul Vladimir Jurowski, fostul director ...

 

#TVRedu