loader
Foto

Galerie foto

Despre „iubirea de oameni”, cu doctorul Gheorghe Peltecu la „Nocturne”, TVR 1

Pentru o societate mai bună avem nevoie de modele, de repere. Pe 9 mai, la „Nocturne”, Marina Constantinescu a stat de vorbă cu prof. dr. Gheorghe Peltecu. Despre istoria medicinei, dar şi despre modernitatea ei - luni, 9 mai, ora 23.00. | VIDEO

 

Recunoaşte că a avut perioade în care a dormit în spital, aşa cum mari oameni puşi în slujba vieţii fac. Dar nu ştie numărul exact al copiilor pe care i-a adus pe lume.

(w882)

(w882)

Luni, 9 mai, de la ora 23.00, la TVR 1, Marina Constantinescu ne-a propus o întâlnire mult aşteptată cu profesorul doctor Gheorghe Peltecu, cel care a condus timp de 16 ani Spitalul Filantropia. În timpul mandatului său, a transformat complet cea mai veche maternitate din țară, a îmbinat tradiţionalismul cu modernismul şi a construit o echipă care a devenit un model în educaţie.

Spre ginecologie a fost îndemnat să meargă, nefiind prima sa opţiune. Prof. dr. Gheorghe Peltecu evocă emoţionat şi astăzi numele mentorilor săi: prof. Juvara - chirurgie, prof. Radu Păun - medicină internă, prof. Dan Alessandrescu - obstetrică-ginecologie.

(w882)

A vrut să plece din România, o spune fără ezitare. Şi chiar a făcut-o. Şi-a purtat talentul şi dăruirea prin Elveţia şi chiar Africa de Sud. Unii colegi îl întrebau de ce munceşte atât de mult. Când s-a întors în ţară, a dat examen pentru a deveni conferenţiar.

(w882)

„Meseria îmi face plăcere, aşa că îmi ajung cele 5 ore de odihnă dintr-un total de 24”, spune cu lumină în privire doctorul Gheorghe Peltecu. Alte mărturisiri şi povestiri ale doctorului Gheorghe Peltecu vom asculta luni, de la ora 23.00, la „Nocturne”, pe TVR 1.

Realizator: Marina Constantinescu

Regizor artistic: Aurel Badea

Redactor: Oana Cucuruzeanu

 
„Am trăit în imperiul minciunii.” Poetul Şerban Foarţă încheie seria premierelor „Garantat 100%” din acest sezon | VIDEO

O discuţie despre Arghezi, despre părinţi şi viaţa sub guvernarea comunistă. Cătălin Ştefănescu ne aşteaptă, ca de obicei, duminică, de la ora ...

„Ora Regelui”, cu o incursiune în istoria și în prezentul Armatei, muzicii și evenimentelor regale

Noua ediţie „Ora Regelui”, bogată în evenimente interesante şi pline de culoare, se vede la TVR 1 sâmbătă, 22 iunie, de la ora 14.30.

Comunicarea în societatea modernă | VIDEO

Comunicarea în societatea modernă | VIDEO

publicat: luni, 17 iunie 2024

Sâmbătă, 22 iunie, de la ora 9.00, la TVR3 avem posibilitatea să ascultăm un dialog despre rolul și eficiența comunicării în lumea de astăzi, ...

 

#TVRedu