loader
Foto

Galerie foto

Despre istorie, cu Margaret McMillan, la Garantat 100%

Autoarea volumului „Războiul care a pus capăt păcii. Drumul spre 1914” este invitata lui Cătălin Ştefănescu în ediţia din 17 ianuarie a emisiunii, difuzată la TVR 1 şi TVR+, de la ora 23.20.

 

Născută la Toronto, în Canada, invitata lui Cătălin Ştefănescu din această duminică este istoric, profesor la Universitatea Oxford, din Anglia şi director al celebrului St Anthony’s College – prima femeie care ocupă această funcţie. Este o personalitate cu reputaţie mondială în istorie şi relaţii internaţionale, dar şi un cunoscut comentator în mass-media britanice. Ofiţer al Ordinului Canadei şi membru al mai multor organizaţii internaţionale, a publicat cărţi şi lucrări premiate cu distincţii prestigioase. Venită în România pentru lansarea volumului său „Războiul care a pus capăt păcii. Drumul spre 1914”, Margaret McMillan este invitata lui Cătălin Ştefănescu la o ediţie eveniment Garantat 100%. Emisiunea poate fi văzută duminică, 17 ianuarie, de la ora 23.20, la TVR 1 şi online, pe TVR+.(w882) Margaret M

Volumul lansat şi în România este dedicat factorilor care au condus la declanşarea Primului Război Mondial, fiind considerat un adevărat reper în cercetarea acestei perioade a istoriei. Discuţia la Garantat 100% porneşte de la două premise oarecum contradictorii: una reprezentând opinia că omenirea nu învaţă niciodată din istorie, iar cealaltă constituindu-se în perspectiva modernă - că istoria este o experienţă fundamentală în luarea deciziilor majore. Care este cel mai contemporan înţeles al istoriei? Aceasta este provocarea pe care Cătălin Ştefănescu i-o lansează Margaretei McMillan în ediţia din această duminică a emisiunii.

„Istoria e ceva care ne ajută să înţelegem lumea”, explică invitata, de părere că istoria este un instrument: „Nu putem să prevedem viitorul, dar istoria ne ajută să punem întrebări. […]  Istoria ne ajută să-i înţelegem pe alţii, să înţelegem originea disputelor, să ne înţelegem pe noi înşine... Nu oferă răspunsuri clare, nu ne dă lecţii clare, dar e mai bună decât nimic”, mai spune ea.

(w882) Margaret M

Ediţia Garantat 100% ce o aduce la masa discuţiilor pe Margaret McMillan poate fi urmărită la TVR 1 şi TVR+, pe 17 ianuarie, de la ora 23.20. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android.

 
Comunicarea în societatea modernă | VIDEO

Comunicarea în societatea modernă | VIDEO

publicat: luni, 17 iunie 2024

Sâmbătă, 22 iunie, de la ora 9.00, la TVR3 avem posibilitatea să ascultăm un dialog despre rolul și eficiența comunicării în lumea de astăzi, ...

Stop violenței în școli!

Stop violenței în școli!

publicat: luni, 17 iunie 2024

Luni, 17 iunie, de la ora 13:00, aţi putut revedea o ediție a emisiunii „Oamenii și legea” despre violența școlară. Invitat: Lavrin Covaci, avocat.

„Cireşarii” dau semnalul vacanței: Cavalerii florii de cireș vin dimineața la TVR3

La TVR3 de luni, 24 iunie, până vineri, 5 iulie, puteți pleca în drumeții de la ora 10.00, de luni până vineri, împreună cu protagoniștii ...

 

#TVRedu