loader
Foto

Despre „imperiul răului” şi Holodomorul anilor ’30, la „Breaking Fake News”

Marian Voicu şi echipa sa au continuat seria ediţiilor „Breaking Fake News” despre propaganda de război şi dezinformările aduse de aceasta. Emisiunea s-a difuzat miercuri, 20 aprilie, de la ora 22.00, în direct la TVR1. |VIDEO

 

Pentru Ronald Reagan, Uniunea Sovietică era un imperiu al răului. Prin război, crime și politica minciunii de stat, Federația Rusă dovedește că acest imperiu al răului nu a dispărut. Ioan Stanomir, profesor la Universitatea din București, a fost partenerul de discuţie al lui Marian Voicu la Interviul săptămânii din 20 aprilie. Şi miercurea aceasta, „Breaking Fake News” s-a văzut în direct la TVR 1, de la ora 22.00.

(w882)

Care este relația Ungariei cu Rusia, în contextul războiului din Ucraina? Este Viktor Orban, liderul partidului de guvernământ Fidesz, un apropiat al lui Vladimir Putin sau nu? Întrebarea este pe buzele multora, de la izbucnirea conflictului din Ucraina. Tatiana Țarfulea ne-a adus lămuriri în aceeaşi ediţie a emisiunii, la Conspiraţia săptămânii.

Peste 3 milioane de ucraineni au fost exterminați prin înfometare de regimul sovietic în anii 1930. Dacă pentru ucraineni este un act deliberat de genocid, pentru Rusia, Holodomorul nu a existat. Holodomorul- exterminarea prin foame – un subiect sensibil, pe care Gabriela Avram l-a propus telespectatorilor „Breaking Fake News” tot pe 20 aprilie.

La Revista presei fake, Horia Gruşcă ne-a vorbit despre aceeaşi propagandă rusă – de la delir războinic la condamnare și umilire publică a celor care condamnă războiul.

Ce e adevărat şi ce e fals? Războiul de lângă noi ne acaparează gândurile şi ne influenţează deciziile. Cum cernem informaţiile, astfel încât să nu ne lăsăm înşelaţi? Întrebări aflate pe buzele tuturor și-au găsit explicaţii într-o nouă ediţie în premieră a emisiunii „Breaking Fake News”, cu Marian Voicu, difuzată în direct miercuri, pe 20 aprilie, de la ora 22.00, la TVR 1.

 
100 de ani în 10 ecranizări străine: de la cărți la filme de succes

Un manuscris respins de 12 edituri, dar și piese de teatru recompensate cu Premiul Pulitzer au devenit repere cinematografice și succese ...

Gustul victoriei (III): Șofranul, vanilia și aromele vieții

Care sunt cele mai scumpe mirodenii, la ce sunt folosite și de unde le obținem? Cum acționează condimentele asupra alimentelor și de ce se ...

 ParenTin’, proiectul pentru adolescenți | VIDEO

ParenTin’, proiectul pentru adolescenți | VIDEO

publicat: sâmbătă, 09 noiembrie 2024

În data de 14 decembrie, Cluj-Napoca va găzdui o inițiativă inovatoare, lansată de neuropsihiatrul Cristian Andrei, intitulată "ParenTin'".

 

#TVRedu