loader
Foto

Despre „imperiul răului” şi Holodomorul anilor ’30, la „Breaking Fake News”

Marian Voicu şi echipa sa au continuat seria ediţiilor „Breaking Fake News” despre propaganda de război şi dezinformările aduse de aceasta. Emisiunea s-a difuzat miercuri, 20 aprilie, de la ora 22.00, în direct la TVR1. |VIDEO

 

Pentru Ronald Reagan, Uniunea Sovietică era un imperiu al răului. Prin război, crime și politica minciunii de stat, Federația Rusă dovedește că acest imperiu al răului nu a dispărut. Ioan Stanomir, profesor la Universitatea din București, a fost partenerul de discuţie al lui Marian Voicu la Interviul săptămânii din 20 aprilie. Şi miercurea aceasta, „Breaking Fake News” s-a văzut în direct la TVR 1, de la ora 22.00.

(w882)

Care este relația Ungariei cu Rusia, în contextul războiului din Ucraina? Este Viktor Orban, liderul partidului de guvernământ Fidesz, un apropiat al lui Vladimir Putin sau nu? Întrebarea este pe buzele multora, de la izbucnirea conflictului din Ucraina. Tatiana Țarfulea ne-a adus lămuriri în aceeaşi ediţie a emisiunii, la Conspiraţia săptămânii.

Peste 3 milioane de ucraineni au fost exterminați prin înfometare de regimul sovietic în anii 1930. Dacă pentru ucraineni este un act deliberat de genocid, pentru Rusia, Holodomorul nu a existat. Holodomorul- exterminarea prin foame – un subiect sensibil, pe care Gabriela Avram l-a propus telespectatorilor „Breaking Fake News” tot pe 20 aprilie.

La Revista presei fake, Horia Gruşcă ne-a vorbit despre aceeaşi propagandă rusă – de la delir războinic la condamnare și umilire publică a celor care condamnă războiul.

Ce e adevărat şi ce e fals? Războiul de lângă noi ne acaparează gândurile şi ne influenţează deciziile. Cum cernem informaţiile, astfel încât să nu ne lăsăm înşelaţi? Întrebări aflate pe buzele tuturor și-au găsit explicaţii într-o nouă ediţie în premieră a emisiunii „Breaking Fake News”, cu Marian Voicu, difuzată în direct miercuri, pe 20 aprilie, de la ora 22.00, la TVR 1.

 
Răsvan Popescu, membru CNA și scriitor, la „Mic dejun cu un campion” (ediție din 2023) | VIDEO

TVR Cultural îi invită pe telespectatori să revadă dialogurile Danielei Zeca Buzura cu Ion Vianu - medic psihiatru și scriitor, Răsvan Popescu - ...

Conferința „În rând cu lumea”, cu Andrei Pleșu și Valentina Sandu-Dediu, la Opera Națională București | VIDEO

Marți, 16 aprilie, TVR Cultural a transmis, în direct de la Opera Națională București, dialogul dintre scriitorul Andrei Pleșu, Valentina ...

„Lumea de aproape”: Viitorul înseamnă educație | VIDEO

Marți, 16 aprilie, de la ora 17.30, la TVR Craiova am aflat subiectele dezbătute în cadrul  conferinței ,„ParentingNet”.

 

#TVRedu