loader
Foto

Galerie foto

Despre filmul documentar: Creația-document, la „CineSens” cu Magdalena Stanciu, în 17 mai, la TVR Cultural

TVR Cultural i-a invitat pe telespectatori vineri, 17 mai, de la ora 22.00, la dialogul dintre Magdalena Stanciu, gazda „CineSens”, și regizorii Copel Moscu și Șerban Georgescu. Discuția a fost urmată de difuzarea filmului „Cameleonul” (1991), în regia lui Alexandru Solomon.

 

Copel Moscu este regizor, absolvent al Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”, promoția 1978. A lucrat la Studioul de Film Documentar „Alexandru Sahia”, București. A realizat peste 50 de filme de scurt și lungmetraj: „Seraliștii” (1982), „Căutătorii de aur”, „Pe malul Ozanei”, „Marșul poștașilor”, „Intrarea unui tren în gară”, „Am ales libertatea”, „Comoara naivă”.

În calitate de regizor și scenarist, Copel Moscu a obținut peste 25 de premii naționale și internaționale. Este beneficiarul unei burse Fullbright, SUA și absolvent al cursurilor „Realizator și producător film”, Slovacia. Este directorul Festivalului Internațional de Film „Cinepolitica” și directorul Festivalului Internațional de Film Experimental București - BIEFF. A semnat numeroase articole in publicații de specialitate și traduceri ale unor cărți dedicate domeniului cinematografic.

(w882)

Șerban Georgescu este regizor, editor și producător. A realizat documentare premiate la festivaluri internaționale, a lucrat cu regizori români și străini. Șerban Georgescu și-a început cariera, cu aproape 20 de ani în urmă, ca editor de montaj, apoi a lucrat în televiziune și în publicitate.

Din anul 2006, a început o colaborare constantă cu regizorul norvegian de film documentar David Kinsella, realizând împreună șase proiecte, premiate la numeroase festivaluri internaționale, finanțate și distribuite în Norvegia.

Printre proiectele personale se numără documentarul, realizat ca regizor și cameraman, despre prima expediție integral românească pe Vârful Everest, din 2003, sau „Călător pe viață”, o serie TV de aventură și cultură, difuzată de TVR în perioada 2009–2012.

Fascinat de oameni și de poveștile lor de viață, regizorul Șerban Georgescu a semnat documentarele „Varză, cartofi și alți demoni”, „Jurnalul familiei –escu”, „Pâinea noastră cea de toate zilele”, „Cazul inginerului Ursu”.

(w882)

**** „CineSens” este un proiect realizat cu sprijinul UNATC și reunește o serie de emisiuni, difuzate în fiecare vineri, de la ora 22:00, în care moderatoarea Magdalena Stanciu le dă întâlnire telespectatorilor cu specialiști din lumea cinematografiei, implicați în procesul de producție dar și de formare a viitorilor profesioniști.

Proiectul își propune să promoveze filmele de scurtmetraj sau documentarele realizate de studenti ai UNATC, care vor fi difuzate de luni până vineri, de la ora 21.45, sub genericul „Secvențe UNATC”, ca urmare a parteneriatului dintre cele două instituții.

Echipa

Magdalena Stanciu - moderatoare

Andrea Duță și Daniela Guțu - jurnaliste TV

Anca Pușcaș - regizoare artistică

Bianca Florea - producătoare

Difuzare

  • Secvențe UNATC - de luni până vineri, de la ora 21.45
  • CineSens  -vineri, de la ora 22.00

 

 
Pictorul Constantin Flondor, la „Biografii necesare”: Pentru mine, repetiţia este monotonă. Totdeauna, am simţit nevoia de a mă provoca, de a tenta riscul | VIDEO

În 28 iulie, de la ora 22.00, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să revadă, la „Biografii necesare”, dialogul dintre Ileana Ploscaru ...

„Buchet de flori”, tablou al lui Rachel Ruysch, apreciată reprezentantă a picturii florale olandeze, la „Pastila de artă”

„Cele trei grații” (Hans von Aachen), „Răstignirea” (atribuit Școlii lui Jan van Eyck), „Buchet de flori” (Rachel Ruysch), „Venus și Amor” (Lucas ...

Cassian Maria Spiridon, la „Mic dejun cu un campion”: Poezia este singura noastră şansă de a ne vedea sufletul | VIDEO

Între 22 și 28 iulie, TVR Cultural redifuzează dialogurile dintre Daniela Zeca Buzura și Silviu Lupescu, managerul și fondatorul Polirom (2016), ...

 

#TVRedu