loader
Foto

Despre explorări solitare la capătul lumii şi evoluţia modei

Marţi, 11 decembrie, de la ora 22.00,într-o ediţie în care CULT@rt, Marius Constantinescu are ca invitate două doamne epice:  exploratoarea Uca Marinescu şi istoricul de artă Adina Nanu.

 

Prima invitată, criticul şi istoricul de artă Adina Nanu, este autoarea singurei cărţi de istorie a costumului din Romania. Pentru cei care sunt interesaţi de modul în care moda şi felul nostru de a ne îmbrăca a evoluat de la perioada interbelică până în zilele noastre, Adina Nanu este specialistul care are cele mai adecvate informaţii – ea fiind persoana pentru care ultimii 100 de ani de cutume şi costume în viaţa românilor nu mai are secrete.

(oar_w460)

Cea de-a doua invitată este prima femeie care a ajuns, pe schiuri, într-un singur an, la cei doi Poli ai Pământului. Este vorba despre exploratoarea Uca Marinescu – cea care, la CULT@rt, vine să ne împărtăşească cele mai dragi amintiri strânse în decenii de explorări, căutari, căţărari.

(oar_w460)

Tot marţi, jurnaliştii de la studiourile teritoriale ale Televiziunii Române au pregătit noi materiale culturale – iar primul este din Craiova, unde maestrul Gabriel Bratu a sărbătorit, anul acesta, împlinirea a 84 de ani de viaţă şi 70 de ani de caricatură. La 14 ani făcea prima sa caricatură în ziarul “Înainte” din Craiova - unde publică fără întrerupere, şi în prezent.

În această ediţie, Andreea Ştiliuc de la TVR Iaşi continuă povestea periplului prin tărâmul magic La Provence – aşa cum îl descrie dramaturguş Matei Vişniec, iar Vasile Hotea-Fernezan de la TVR Cluj aduce un nou episod din interviuriul cu Mircea Cărtărescu, cel mai vândut autor român.

Şi tot Vasile Hotea-Fernezan de la TVR Cluj a stat de vorbă cu Cătălin Ştefănescu, unul dintre cei mai cunoscuţi realizatori ai Televiziunii Române. Emisiunea sa, GARANTAT 100%, a prezentat, de-a lungul anilor, elitele ţării noastre şi nu numai – devenind un adevărat brand al TVR – un program de televiziune valoros care a împlinit 2 decenii.

 
Soprana Aida Pascu, la „Interviurile TVR Cultural”: Muzica a fost dintodeauna parte din viața mea

Soprana Aida Pascu răspunde întrebărilor Ioanei Pavel, la „Interviurile TVR Cultural”, sâmbătă, 25 mai, de la 22.30.

„Dialoguri academice”, între filosoful Mircea Dumitru şi matematicianul Dan Timotin, în 26 mai, la TVR Cultural

TVR Cultural le propune telespectatorilor duminică, 26 mai, de la ora 22.55, la „Dialoguri academice”, discuția filosofului Mircea Dumitru, ...

„Pastila de artă”. Ștefan Pelmuș:  Aș vrea să reușesc, prin intermediul picturii mele, să nu-mi mai fie frică de moarte

Între 20 și 26 mai, la TVR Cultural, Ileana Ploscaru Panait le propune telespectatorilor TVR Cultural să descopere portretele pictorițelor Yvonne ...

 

#TVRedu