loader
Foto

Galerie foto

Despre demontarea ştirilor false şi dezinformărilor regimului comunist | VIDEO

Ne vorbeşte, la “Breaking Fake News”, fostul redactor-șef al postului Radio Europa Liberă, Liviu Tofan. Avem întâlnire cu Marian Voicu şi invitatul său la TVR 1, pe 8 decembrie, ora 23.00.

 

Radio Europa Liberă era singura sursă credibilă de informații în timpul comunismului. De aici am aflat despre grevele minerilor din 1977 și cutremur, catastrofa de la Cernobîl din 1986, protestele de la Brașov din 1987, dizidenți și revoluție.

Demontarea știrilor false și dezinformărilor regimului comunist a fost activitatea cotidiană a postului.

Cum a fost posibil vom afla din interviul săptămânii, realizat de Marian Voicu cu Liviu Tofan, fost redactor-șef al postului Radio Europa Liberă, în noua ediţie “Breaking Fake News”. Pe 8 decembrie, de la ora 23.00, la TVR 1.

(w882)

(w882)

Ca în fiecare ediţie, Horia Gruşcă răsfoieşte Revista presei Fake. Printre subiectele ediţiei: sinuciderea unui medic german este mistificată, antivacciniștii rămân fără Moș Crăciun, noua tulpină Omicron este subiectul unei noi teorii a conspirației, iar Putin este transformat în Superman de propaganda Kremlinului.

Facebook a fost folosit ca armă în războiul hibrid dus de Belarus împotriva Uniunii Europene, migranții fiind îndemnați prin știri false să se îmbarce în avioane cu destinația Minsk – cum stau lucrurile ne explică Tatiana Ţarfulea, la Conspirația săptămânii, tot miercuri, de la ora 23.00, la TVR 1.

Un primar recomandă gargara anti-Covid, medicii de la ATI se îmbogățesc de pe urma pandemiei, iar tarabele de la piață ascund medicamente miraculoase anti-Covid – Zaiafet și Geminschi, Spărgătorii de Fake News caută să ne creeze un tablou cât mai colorat, dar clar, când vine vorba despre aceste subiecte abordate de presă pe timp de pandemie.

Pelerinii români sunt acuzați de presa greacă că i-au îmbolnăvit și ucis pe călugării de la Muntele Athos. Erau românii infectați și aveau certificate verzi false?​ Ascultăm subiectul prin Vocea patriotului raționale, cu Tetelu şi apoi tragem concluziile.

(w882)

În fiecare miercuri, de la 23.00, la TVR 1 e ora Breaking Fake News, prima emisiune din peisajul audiovizual românesc dedicată integral combaterii fenomenului știrilor false și dezinformării. Din 6 octombrie, emisiunea realizată şi prezentată de Marian Voicu s-a îmbogăţit cu noi rubrici şi şi-a mărit durata la 50 de minute.

 

 
Răsvan Popescu, membru CNA și scriitor, la „Mic dejun cu un campion” (ediție din 2023) | VIDEO

TVR Cultural îi invită pe telespectatori să revadă dialogurile Danielei Zeca Buzura cu Ion Vianu - medic psihiatru și scriitor, Răsvan Popescu - ...

Conferința „În rând cu lumea”, cu Andrei Pleșu și Valentina Sandu-Dediu, la Opera Națională București | VIDEO

Marți, 16 aprilie, TVR Cultural a transmis, în direct de la Opera Națională București, dialogul dintre scriitorul Andrei Pleșu, Valentina ...

„Lumea de aproape”: Viitorul înseamnă educație | VIDEO

Marți, 16 aprilie, de la ora 17.30, la TVR Craiova am aflat subiectele dezbătute în cadrul  conferinței ,„ParentingNet”.

 

#TVRedu