Semnificaţiile Sărbătorilor Pascale ne-au fost explicate de Hrisostom Iorgulescu, ieromonah şi de Şerban Tarciziu, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Bucureşti, invitaţi la „Inspiră România”. Emisiunea a fost la TVR 1 marţi, 19 aprilie, ora 17.00.
În această perioadă cu mare încărcătură spirituală, respectăm tradiţii şi ritualuri strămoşeşti şi ne preocupăm de curăţarea noastră spirituală. În vremuri tulburate de suferinţa războiului, mai mult decât oricând trebuie să ne gândim la semenii noştri.
Despre semnificaţiile Sărbătorilor Pascale şi ajutorarea între oameni ne-au vorbit ieromonahul Hrisostom Iorgulescu şi de Şerban Tarciziu, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Bucureşti, în prima parte a ediţiei „Inspiră România” de marți, 19 aprilie.
De Paşti, de pe mesele românilor nu lipsesc ouăle roşii, preparatele din carne şi cozonacul. Carnea de miel face parte din preferinţele multora, însă cu toţii trebuie să fim atenţi de unde o procurăm. Dr. Dănuţ Păle, vicepreşedintele ANSVSA, a răspuns invitaţiei realizatorilor emisiunii şi ne-a adus lămuriri. Prin telefon, Dana Tănase, de la Asociaţia Română a Cărnii a venit cu informaţii suplimentare pentru ca noi, consumatorii, să ne facem cumpărăturile de sărbători în deplină siguranţă.
Înregistrarea ediţiei „Inspiră România” de marți, 19 aprilie, poate fi urmărită integral aici:
***
Moderator: Ionuţ Gheorghe
Producători şi realizatori: Raluca Stroe Brumariu şi Cristina Dănilă
Foto: pixabay.com