loader
Foto

Descoperim comorile Mehedinţiului, la „Exclusiv în România” | VIDEO

Cristian Tabără şi echipa sa ne-au invitat la o vânătoare de comori în zona Mehedinţiului, duminică, 8 decembrie, de la 19.00, la TVR 1, TVR 1 HD și online pe TVR+.

 

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

„Pornim astăzi într-o explorare cum nu am mai întreprins până acum, către Mehedinți: în căutare de comori. Le vom descoperi, cum e de așteptat, în adâncuri, dar şi la suprafață”, ne-a mărturisit Cristina Madgearu, producător al emisiunii Exclusiv în România de la TVR 1.

(w882)

O primă întâlnire a fost cu o persoană, un unicat UNESCO, un tezaur uman viu, de la poalele munților. Cântecele Domnicăi Trop se deosebesc de tot ceea ce se cunoaște nu doar în folclorul românesc, ci și în cel european. Echipa Exclusiv în România a urcat până pe înălțimile de la Izverna, pentru a o cunoaște pe Domnica Trop.

(w882)

În drum spre Vârful lui Stan

Apoi călătoria a continuat pe Vârful lui Stan, cel mai înalt din Munții Mehedinți, pe urmele altor comori. Mehedințiul este vestit în ceea ce privește poveștile despre comori, iar pe unele dintre ele le vom afla chiar acolo, pe cel mai înalt pisc al masivului.

Ceva mai la vale, la Comănești, realizatorii ne-au invitat să ascultăm vechi povești culinare. Pentru a ne arăta minunatele ţinuturi, ei vor parcurge pe bicicletă traseul spre o culă oltenească puțin cunoscută, din satul învecinat: Cula Glogovenilor, de care se leagă atât numele lui Tudor Vladimirescu, cât și cel al lui Neagoe Basarab.

(w500)

Peştera Topolniţa

Cum e şi firesc, o comoară ascunsă în adâncul pământului ne va bucura privirea: Peștera Topolnița, monument al naturii, a doua ca mărime din România, cu zone de o valoare unică în lume. Noutatea este că traseele sunt de curând deschise turiștilor, deşi până acum doritorii puteau pătrunde în peșteră doar într-o singură zi din an.

(w882)

Cheile Corcoaiei

Tot în ediţia din 8 decembrie am avut timp pentru o drumeție pe Valea Cernei, în căutare de alte bogății: izvoarele ei, renumite pentru debitul excepțional – cel mai mare din țară. Drumeția ne-a purtat și prin spectaculoasele Chei ale Corcoaiei, legate de legenda lui Iovan Iorgovan.

(w882)

(w882)

La Izvoarele Cernei

 
Comunicarea în societatea modernă | VIDEO

Comunicarea în societatea modernă | VIDEO

publicat: luni, 17 iunie 2024

Sâmbătă, 22 iunie, de la ora 9.00, la TVR3 avem posibilitatea să ascultăm un dialog despre rolul și eficiența comunicării în lumea de astăzi, ...

Stop violenței în școli!

Stop violenței în școli!

publicat: luni, 17 iunie 2024

Luni, 17 iunie, de la ora 13:00, aţi putut revedea o ediție a emisiunii „Oamenii și legea” despre violența școlară. Invitat: Lavrin Covaci, avocat.

„Cireşarii” dau semnalul vacanței: Cavalerii florii de cireș vin dimineața la TVR3

La TVR3 de luni, 24 iunie, până vineri, 5 iulie, puteți pleca în drumeții de la ora 10.00, de luni până vineri, împreună cu protagoniștii ...

 

#TVRedu