loader
Foto

De veghe în zona seismică, la „Exclusiv în România” | VIDEO

Cristi Tabără dă test la științe, în cel mai nou episod „Exclusiv în România” de la TVR 1. Despre monitorizarea cutremurelor, premierele românești din lumea zborului și cel mai mare teleport din Europa Centrală și de Sud-Est am aflat  pe 23 mai, de la 17.00.

 

Ca și în sezonul trecut, Cristi Tabără și echipa „Exclusiv în România” aleg să se aventureze, preț de o ediție, nu pe înălțimile Carpaților, ci  pe piscurile științei românești.

O călătorie pe care merită să o facem cu toții și care ajută, cu siguranță, la creșterea respectului românilor față de propria țară. Până atunci, vedem ce descoperă drumeții „Exclusiv în România” duminică, pe 23 mai, de la ora 17.00, la o nouă premieră a emisiunii de la TVR 1.

(w882)

Pornim, așadar, de la Măgurele, lângă București, unde se află Institutul Național pentru Fizica Pământului, locul în care sunt așteptate și monitorizate cutremurele. Aflăm ce presupune veghea seismică, vedem scenarii ale unor posibile cutremure și primim informații despre sistemul de alertare care permite protejarea infrastructurilor de gaze și energie electrică din țară.

(w882)

Înțelegem rolul României în monitorizarea seismelor la nivel internațional și ne îndreptăm spre Muntele Roșu, către stația seismică de la Cheia, unul dintre cele mai importante puncte de măsură din întreaga rețea seismică. Cristi Tabără va susține aici un mic examen în fața telespectatorilor, pentru a demonstra cât de bine a înțeles funcționarea aparaturii care transmite informații din Australia până în Japonia.

(w882) CT

În drum, trecem însă prin Capitală, pentru a ne desprinde – cu gândul – de solul frământat, la Muzeul Național al Aviației Române. Vom trece în revistă premierele românești din lumea zborului, printre care se găsesc unele foarte puțin cunoscute de publicul larg.

Iar în final, odată ajunși la Cheia, vom coborî de pe Muntele Roșu pentru o scurtă oprire la Centrul de Comunicații prin Satelit al Societății Naționale de Radiocomunicații, cel mai mare teleport din Europa Centrală și de Sud-Est.

O nouă călătorie în care merită să pornim, pe cărările cunoașterii, ne propune echipa „Exclusiv în România” pentru duminică, 23 mai, de la ora 17.00, la TVR 1.

(w882)

Producători: Cristina Madgearu, Marin Găbudean

 
Stop violenței în școli!

Stop violenței în școli!

publicat: duminică, 16 iunie 2024

Luni, 17 iunie, de la ora 13:00,  revedeți o ediție a emisiunii „Oamenii și legea” despre violența școlară. Invitat: Lavrin Covaci, avocat.

„Ora Regelui

Sâmbătă, 15 iunie, la „Ora Regelui", v-am invitat să fiți martorii vizitei regale în Marele Ducat al Luxemburgului. Mizele acestei vizite externe ...

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

publicat: sâmbătă, 15 iunie 2024

Jumătatea lunii iunie nu înseamnă încă vacanță, așadar lecțiile „Teleenciclopediei" sunt o întâlnire potrivită cu istoria, arta ori zoologia. O ...

 

#TVRedu