loader
Foto

De ce turul doi al scrutinului din Franța e crucial pentru UE și pentru Ucraina?

Marian Voicu a discutat cu Cristian Pîrvulescu, profesor la SNSPA, despre cum va fi lumea după războiul din Ucraina. În direct la “Breaking Fake News”, pe TVR 1, miercuri, 13 aprilie, de la ora 22.00.

 

Cu siguranţă, lumea nu va mai fi aceeași după războiul din Ucraina.

Va fi un nou război rece sau acesta nu s-a încheiat, de fapt, niciodată? Și de ce este scrutinul de peste două săptămâni din Franța crucial pentru UE și pentru Ucraina?

 

Sunt doar două dintre temele pe care jurnalistul Marian Voicu le-a abordat alături de invitatul său, Cristian Pîrvulescu, profesor la SNSPA. “Breaking Fake News”, emisiunea dedicată integral combaterii fenomenului știrilor false și dezinformării, a fost la TVR 1, miercuri, 13 aprilie, de la ora 22.00.

(w882)

Deși sunt puși în fața unor dovezi cutremurătoare privind masacrele de la Bucea, Borodianka și Irpin, Kremlinul susține în continuare că toate acestea sunt înscenări și propagandă occidentală. Ce ar putea urma? Ne-a spus Horia Gruşcă la „Conspirația săptămânii”.

Masacrul de la Bucea amintește de cel de la Katyn din martie 1940, când sovieticii au ucis peste 22.000 de ofițeri polonezi. Și atunci, și acum, Kremlinul a negat orice implicare. Chiar dacă au trecut mai bine de 8 decenii, Polonia cere acum judecarea vinovaților, argumentând că genocidul nu poate fi prescris. Ne-a adus toate informaţiile Gabriela Avram în rubrica „Istoria se repetă?”.

Evident, nici din ediţia din 13 aprilie nu a lipsit „Revista presei fake”, realizată de Horia Grușcă. A fost o nouă trecere în revistă a dezinformărilor și propagandei de război ruse.

***

În fiecare miercuri, la TVR 1 urmărim „Breaking Fake News”, prima emisiune din peisajul audiovizual românesc dedicată integral combaterii fenomenului știrilor false și dezinformării. Emisiunea este realizată şi prezentată de Marian Voicu.

 

 
Răsvan Popescu, membru CNA și scriitor, la „Mic dejun cu un campion” (ediție din 2023) | VIDEO

TVR Cultural îi invită pe telespectatori să revadă dialogurile Danielei Zeca Buzura cu Ion Vianu - medic psihiatru și scriitor, Răsvan Popescu - ...

Conferința „În rând cu lumea”, cu Andrei Pleșu și Valentina Sandu-Dediu, la Opera Națională București | VIDEO

Marți, 16 aprilie, TVR Cultural a transmis, în direct de la Opera Națională București, dialogul dintre scriitorul Andrei Pleșu, Valentina ...

„Lumea de aproape”: Viitorul înseamnă educație | VIDEO

Marți, 16 aprilie, de la ora 17.30, la TVR Craiova am aflat subiectele dezbătute în cadrul  conferinței ,„ParentingNet”.

 

#TVRedu