loader
Foto

„Dăruiește Românie!" prin teatru, impro și umor

Ovidiu Niculescu, Trupa Freeze, FF Theatre, Taylor, Ap3 și Magitot s-au întâlnit cu telespectatorii, sâmbătă, 3 iunie, de la ora 13.30, în emisiunea „Dăruiește Românie!" de la TVR 3.

 

Viața este o suma de întâmplări. Poți fi stăpân peste ceea ce alegi, dar nu și peste soartă. Așa a fost să fie. Am zis că încerc o dată la Actorie, se dădea examen înainte, și apoi la Arhitectură. Întâmplarea a făcut să întru din prima la Actorie și astfel viața mea s-a dus, de la olimpic la matematică, fizică, într-o cu totul altă zona. În timp, mi-am dat seama că această zona este cea care mă împlinește cel mai tare. Meseriile artistice nu le alegi, te aleg ele pe ține. Nu am visat de mic să ajung actor, a fost o întâmplare fericită a vieții mele, povestește actorul, muzicianul și textierul Ovidiu Niculescu.

(w882) Niculescu

Trupa Freeze a venit în emisiunea Dăruiește Românie! cu un spectacol fără regie sau scenariu, dar cu teatru, muzică şi multă comedie! Totul a fost creat pe loc de actori, pornind de la sugestiile publicului. Cu Freeze, de fiecare dată, este altfel.

Freeze înseamnă show complet, cu teatru, muzică, umor, dar și cu personaje vii, scene elaborate și răsturnări de situație. Un lucru e clar, vei râde cu lacrimi, însă, în egală măsură, poți trăi alături de improvizatori și momente dramatice și multă emoție. Freeze înseamnă oameni talentați care ne descoperă lumea cu umor și, atât cât trebuie, ironie.

(w882) Carmen si

Arta este a tuturor și poate să fie făcută oriunde, atâta timp cât este făcută cu dragoste și muncă, spun cei care alcătuiesc FF Theatre. Artiștii își duc arta peste tot, o fac accesibilă pentru toată lumea și îi dau toate formele în care se naște în imaginația noastră. FF Theatre este un teatru mic… pe lângă niște teatre foarte mari. Dar are ceva special: nu are reguli și este liber. Da, suntem cei mai buni, facem asta de peste șase ani și o facem cu succes! Fiecare dintre noi are „sub centură” sute de spectacole și mii de oameni care ne-au văzut pe scenă, povestește Florin Frățilă, director al FF Theatre.

(w882) Teatru doi

AP3 este o noutate pe piața muzicală din România, format din muzicieni din zone artistice diferite, studenți la conservator și prieteni de o viață. Proiectul a fost înființat acum șase luni, dar membrii grupului au un bogat background muzical. Stilul abordat presupune o exprimare rock, dar repertoriul fiind atât de variat face dificilă orice încadrare exactă, spune Victor Apetrei, fondatorul trupei AP3. Aproape jumătate din repertoriu este alcătuit din piese proprii. Show-ul AP3 este întotdeauna energic și electrizant, cu momente de umor datorită personalității explozive a solistului, Victor Apetrei, care este și actor.

(w882) Magitot

Magicianul Magitot sau Marius Drăguș, pe numele din buletin, este el însuși un personaj. Îl vedem foarte des în rolul de magician, însă Magitot este actor și organizează cursuri de teatru și magie de mai bine de 10 ani. Numele de scenă i-a fost pus de unul dintre elevii săi. Internetul spune bine… sunt actor. În urmă cu câţiva ani, împreună cu cinci colegi de facultate, am format o trupă de improvizaţie. Am făcut asta din plăcerea jocului şi datorită faptului că aveam nevoie de libertatea de expresie pe care ţi-o oferă. Dacă cineva mă întreabă cu ce mă ocup, îi spun să caute MAGITOT pe internet, pentru a-şi face o idee, declară Magitot. În emisiunea Dăruiește Românie! îi descoperim împreună magiile.

Codruț Croitoru este un muzician care a pășit cu dreptul în arena muzicii pop rock autohtone. E un talentat artist care acoperă o ramură vastă la capitolul muzică, fiind compozitor, solist vocal, chitarist, producător. Activitatea și-a început-o de tânăr, fiind solist vocal, chitarist și compozitor în cadrul formației The Crown cu care a lansat discul "Amândoi" în anul 2007 , disc alcătuit exclusiv din compozițiile sale care s-au bucurat de numeroase premii. Codruț a avut o frumoasă colaborare cu Adrian Ordean. În paralel, și-a desfășurat activitatea de solist vocal alături de nume precum Pact, Schimbul 3 si Compact B. De asemenea, din 2013 până în prezent, Codruț Croitoru scrie muzică pop rock pentru tineri, copii și adolescenti talentati, În anul 2020 apare formația Taylor, pentru care artistul și compozitorul Codruț Croitoru compune toată muzica, iar pe lângă rolul de compozitor și de producător, le mai are și pe cele de solist vocal și chitarist. Primele single-uri lansate de Taylor se bucură de succes, iar albumul "Dincolo de  măști", lansat în martie 2022, le aduce celor de la Taylor o creșterea numărului de fani și totodată multe aprecieri venite din partea criticilor de specialitate.

(w882) Trupa

„A dărui, a oferi înseamnă să faci bine ceea ce ai tu de făcut. Profesor, doctor, artist, jurnalist, toți dăm ceva înapoi societății, țării în care ne-am născut, în măsura în care facem cu simț de răspundere ceea ce știm să facem, ceea ce am învățat să facem, adică, propria meserie. Despre asta este vorba. Fiecare invitat, prin ceea ce este, prin ceea ce face, dăruiește, dă mai departe lumii ceva din ce a realizat, ceva din propria devenire. Iar propria devenire este fundamental amprentată de identitate, deci, în cazul nostru, de România", spune Carmen Târnoveanu, moderatorul și realizatorul emisiunii.

Foto credit: Mihaela Petre

***

Sezonul 9 al emisiunii Dăruiește Românie! vă așteaptă.

Sâmbătă, ora 13.30, TVR 3

***

Realizator: Carmen Târnoveanu

Director de imagine: Valentin Purza

Regizor tv: Manuela Apostol

 
Rolul procurorului în caz de malpraxis

Rolul procurorului în caz de malpraxis

publicat: luni, 22 iulie 2024

Luni, 22 iulie, de la ora 13:00, Mihaela Olaru v-a propus să revedeți o ediție de colecție ”Oamenii și legea”, la TVR 1.

„Mic dejun cu un campion”: Daniela Zeca Buzura, în dialog cu Silviu Lupescu, fondatorul Polirom (ediție din 2016) | VIDEO

Între 22 și 28 iulie, TVR Cultural redifuzează dialogurile dintre Daniela Zeca Buzura și Silviu Lupescu, managerul și fondatorul Polirom (2016), ...

Pictorul Constantin Flondor, la „Biografii necesare”: Pentru mine, repetiţia este monotonă. Totdeauna, am simţit nevoia de a mă provoca, de a tenta riscul | VIDEO

În 28 iulie, de la ora 22.00, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să revadă, la „Biografii necesare”, dialogul dintre Ileana Ploscaru ...

 

#TVRedu