loader
Foto

„Dăruiește Românie!”: O ediție specială la TVR 3

Carmen Târnoveanu v-a invitat luni, 5 iunie, de la 18.00, la TVR 3, să urmăriți emisiunea „Dăruiește Românie!” într-o ediție specială cu Dida Drăgan, violonistul Răzvan Stoica, Elina, Codruț Croitoru &Taylor, Trupa The Musical – Heartbeat.

 

A dărui, a oferi înseamnă să faci bine ceea ce ai tu de făcut. Profesor, doctor, artist, jurnalist, toți dăm ceva înapoi societății, țării în care ne-am născut,în măsura în care facem cu simț de răspundere, ceea ce știm să facem, ceea ce am învățat să facem, adică, propria meserie. Despre asta este vorba. Fiecare invitat, prin ceea ce este, prin ceea ce face, dăruiește, dă mai departe lumii, ceva din ce a realizat, ceva din propria devenire. Iar propria devenire este fundamental amprentată de identitate, deci, în cazul nostru, de România, spune Carmen Târnoveanu, moderatorul și realizatorul emisiunii.

(w882) carmen tar

În toată arhiva Televiziunii Române și chiar în arhiva personală a artistei, rar găsești un fragment în care Dida Drăgan să fie de acord să vorbească despre sine, despre câte bariere a escaladat pentru a povesti despre România, pentru a cânta pentru România, aici, acasă sau mai departe de granițe.

(w882) dida draga

Despre cele peste 25 de medalii de aur obținute la concursurile europene și mondiale de compoziție și interpretare, la care a participat, Dida Drăgan nici nu vrea să amintească, tot la fel cum refuză acel loc de pe piedestalul muzicii românești, pe care îl merită, care e numai al ei, și pe care, de fapt, a urcat de una singură, treaptă cu treaptă, motivată de singura și cea mai importantă experiență - întâlnirea cu publicul.

(w882) dida draga

Răzvan Stoica a câştigat în 2013 premiul New Talent la Bratislava, cea mai importantă competiţie dedicată tinerilor muzicieni, fiind primul muzician român cu o asemenea performanţă în istoria acestui concurs iniţiat de Sir Yehudi Menuhin. Are în palmares peste 30 de premii naţionale şi internaţionale, iar din 2009 cântă pe vioara Stradivarius ex – Ernst din 1729, câştigată în urma concursului Strad Prize, de la Salzburg, unde a avut 170 de contracandidaţi.

(w882) daruieste

Din 1996 cântă alături de sora sa, pianista Andreea Stoica, în Duo Stoica, o formulă de succes care i-a adus în concerte şi recitaluri nu doar pe pe mari scene din Europa, dar şi în Statele Unite şi Asia.

Soprana Elina Velica a debutat în „Flautul fermecat” (Mozart), cu rolul Pamina, la Opera Comică pentru Copii. Este câștigătoarea Trofeului „Crizantema de aur”, festivalul de romanţe de la Târgovişte (2010, 2011), și una dintre cele mai aplaudate tinere voci ale liricii românești.

(w882) daruieste

HeartBeat - the Musical este un musical românesc autentic care tratează o poveste universal valabilă despre iubire și are în centrul său un scenariu tragicomic scris de regizorul și compozitorul Eduard Petru Jighirgiu. Povestea spectacolului se concentrează în jurul a doi tineri îndrăgostiți, provenind din medii diferite. Din această poveste de iubire a celor doi protagoniști se vor naște situații realmente comice dar și extrem de emoționante. Situații care îl vor face pe spectator să privească adânc în propria ființă și poate, de ce nu, să-i schimbe percepția asupra vieții și a propriilor valori.

(w882) the heart

“HeartBeat - the Musical” este un musical cântat 100% , fără părți de text vorbite. Muzica este atent compusă, potențând fiecare tablou al poveștii șise adresează tuturor consumatorilor de teatru musical cu vârste cuprinse între 14 și 100 de ani.


Codruț Croitoru este un muzician care a pășit cu dreptul în arena muzicii pop si rock autohtone. E un talentat artist care acoperă o ramură vastă la capitolul muzică, fiind compozitor, solist vocal, chitarist și chiar producător.
Activitatea și-a început-o încă de tânăr, fiind solist vocal, chitarist și compozitor în cadrul formației The Crown cu care a lansat discul "Amândoi" în anul 2007 , disc alcătuit exclusiv din compozițiile sale, care s-au bucurat de numeroase premii ale oamenilor de specialitate. Codruț a avut o frumoasă colaborare cu Adrian Ordean.
În paralel și-a desfășurat activitatea de solist vocal alături de nume precum Pact, Schimbul 3 si Compact B.De asemenea, din 2013 și până în prezent, Codruț Croitoru scrie muzica pop și rock pentru diversi tineri, copii sau adolescenti, talentati.

(w882) daruieste

În anul 2020 apare formația Taylor pentru care artistul și compozitorul Codruț Croitoru compune toata muzica, iar pe lângă rolul de compozitor și de producător, îl mai are și pe cel de solist vocal și chitarist. Primele single-uri lansate de Taylor se bucură de success, iar albumul "Dincolo de  măști", lansat în martie 2022, le aduce celor de la Taylor o creștere exponențială a numărului de fani, și totodată multe aprecieri venite din partea criticilor de specialitate.

Taylor înseamnă: Marius Vintilă - tobe, Victor Iovan - chitară bas, Florin Laghia -chitară, Alexia Ștefan - backing vocals, Bianca Ștefan - backing vocals. Creația artistului Codruț Croitoru lansată pe piață până în prezent e o încântare pentru publicul iubitor de muzică adevărată.

(w882) daruieste

Foto credit: Mihaela Petre

Sezonul 9 al emisiunii Dăruiește Românie! vă așteaptă.

Sâmbătă, ora 13.30, TVR 3

***

Realizator: Carmen Târnoveanu

Director de imagine: Valentin Purza

Regizor tv: Manuela Apostol

 
Rolul procurorului în caz de malpraxis

Rolul procurorului în caz de malpraxis

publicat: luni, 22 iulie 2024

Luni, 22 iulie, de la ora 13:00, Mihaela Olaru v-a propus să revedeți o ediție de colecție ”Oamenii și legea”, la TVR 1.

„Mic dejun cu un campion”: Daniela Zeca Buzura, în dialog cu Silviu Lupescu, fondatorul Polirom (ediție din 2016) | VIDEO

Între 22 și 28 iulie, TVR Cultural redifuzează dialogurile dintre Daniela Zeca Buzura și Silviu Lupescu, managerul și fondatorul Polirom (2016), ...

Pictorul Constantin Flondor, la „Biografii necesare”: Pentru mine, repetiţia este monotonă. Totdeauna, am simţit nevoia de a mă provoca, de a tenta riscul | VIDEO

În 28 iulie, de la ora 22.00, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să revadă, la „Biografii necesare”, dialogul dintre Ileana Ploscaru ...

 

#TVRedu