loader
Foto

Dans și porții generoase de bucurie, în noul sezon al emisiunii „Dăruiește Românie!"

Emisiunea „Dăruiește Românie!", prezentată de Carmen Târnoveanu, a început al nouălea sezon, sâmbătă, 29 aprilie, de la 13.30, la TVR 3.

 

La TVR 3, pentru prima dată într-un format de divertisment, artele spectacolului se reunesc în spectacolul de televiziune Dăruiește Românie!

Musical, stand-up, vioara Stradivarius ex – Ernst din 1729, teatru, impro, acrobații, dans și porții generoase de bucurie vă așteaptă în noul sezon al emisiunii Dăruiește Românie!

Dida Drăgan, violonistul Răzvan Stoica, Elina, Codruț Croitoru &Taylor, Trupa de Musical – Heartbeat. The Musical, iată câteva nume din distribuția ediției care a dat startul sezonului 9 al emisiunii Dăruiește Românie!

(w882) Carmen Tar

„A dărui, a oferi înseamnă să faci bine ceea ce ai tu de făcut. Profesor, doctor, artist, jurnalist, toți dăm ceva înapoi societății, țării în care ne-am născut, în măsura în care facem cu simț de răspundere ceea ce știm să facem, ceea ce am învățat să facem, adică, propria meserie. Despre asta este vorba. Fiecare invitat, prin ceea ce este, prin ceea ce face, dăruiește, dă mai departe lumii ceva din ce a realizat, ceva din propria devenire. Iar propria devenire este fundamental amprentată de identitate, deci, în cazul nostru, de România, spune Carmen Târnoveanu, moderatorul și realizatorul emisiunii.

(w882) Dida Draga

În toată arhiva Televiziunii Române și chiar în arhiva personală a artistei, rar găsești un fragment în care Dida Drăgan să fie de acord să vorbească despre sine, despre câte bariere a depășit pentru a povesti despre România, pentru a cânta pentru România, aici, acasă sau mai departe de granițele naționale.

(w882) Dida si gr

Despre cele peste 25 de medalii de aur obținute la concursurile europene și mondiale de compoziție și interpretare, la care a participat, Dida Drăgan nici nu vrea să amintească, la fel cum refuză acel loc de pe piedestalul muzicii românești, pe care îl merită, care e numai al ei și pe care, de fapt, a urcat de una singură, treaptă cu treaptă, motivată de singura și cea mai importantă experiență - întâlnirea cu publicul.

(w882) Violonist

Răzvan Stoica a câştigat în 2013 premiul New Talent la Bratislava, cea mai importantă competiţie dedicată tinerilor muzicieni, fiind primul muzician român cu o asemenea performanţă în istoria acestui concurs iniţiat de Sir Yehudi Menuhin. Are în palmares peste 30 de premii naţionale şi internaţionale, iar din 2009 cântă pe vioara Stradivarius ex – Ernst din 1729, câştigată în urma concursului Strad Prize, de la Salzburg, unde a avut 170 de contracandidaţi.

Din 1996 cântă alături de sora sa, pianista Andreea Stoica, în Duo Stoica, o formulă de succes care i-a adus în concerte şi recitaluri nu doar pe mari scene din Europa, ci şi în America şi Asia.

(w882) Solista

Soprana Elina Velica a debutat în „Flautul fermecat” (Mozart), cu rolul Pamina, la Opera Comică pentru Co­pii. Este câștigătoarea Trofeului „Cri­zantema de aur”, festivalul de ro­man­ţe de la Târgovişte (2010, 2011), și una dintre cele mai aplaudate tinere voci ale liricii românești.

HeartBeat - the Musical este un musical românesc autentic care tratează o poveste universal valabilă despre iubire și are în centrul său un scenariu tragicomic scris de regizorul și compozitorul Eduard Petru Jighirgiu. Povestea spectacolului se concentrează în jurul a doi tineri îndrăgostiți, provenind din medii diferite. Din această poveste de iubire se vor naște situații comice, dar și emoționante, situații care îl vor face pe spectator să privească adânc în propria ființă și poate, de ce nu, să-i schimbe percepția asupra vieții și a propriilor valori.

(w882) Heart

HeartBeat - the Musical este un musical cântat 100%, fără părți de text vorbite. Muzica este atent compusă, potențând fiecare tablou al poveștii și se adresează tuturor consumatorilor de teatru musical, cu vârste cuprinse între 14 și 100 de ani.

(w882) Canapea tr

Codruț Croitoru este un muzician care a pășit cu dreptul în arena muzicii pop si rock autohtone. E un talentat artist care acoperă o ramură vastă la capitolul muzică, fiind compozitor, solist vocal, chitarist și chiar producător. Activitatea și-a început-o încă de tânăr, fiind solist vocal, chitarist și compozitor în cadrul formației The Crown cu care a lansat discul Amândoi în anul 2007, disc alcătuit exclusiv din compozițiile sale care s-au bucurat de numeroase premii ale oamenilor de specialitate. Codruț a avut o frumoasă colaborare cu Adrian Ordean.

În paralel și-a desfășurat activitatea de solist vocal alături de nume precum Pact, Schimbul 3 și Compact B. De asemenea, din 2013 până în prezent, Codruț Croitoru scrie muzică pop și rock pentru diversi tineri, copii sau adolescenți talentați.

(w882) Trupa1

În anul 2020 apare formația Taylor, pentru care artistul și compozitorul Codruț Croitoru compune toata muzica, iar pe lângă rolul de compozitor și de producător, le mai are și pe cele de solist vocal și de chitarist. Primele single-uri lansate de Taylor se bucură de succes, iar albumul  Dincolo de  măști, lansat în martie 2022, le aduce celor de la Taylor o creștere exponențială a numărului de fani și totodată multe aprecieri venite din partea criticilor de specialitate.

(w882) Trupa2

Taylor înseamnă: Marius Vintilă - tobe, Victor Iovan - chitară bas, Florin Laghia - chitară, Alexia Ștefan - backing vocals, Bianca Ștefan - backing vocals. Creația artistului Codruț Croitoru lansată pe piață până în prezent este o încântare pentru publicul iubitor de muzică adevărată.

(w500) P tarnovea

Sezonul 9 al emisiunii Dăruiește Românie! vă așteaptă.

Sâmbătă 13.30 TVR 3

***

Credit foto: Mihaela Petre

Realizator: Carmen Târnoveanu

Director de imagine: Vali Purza

Regizor tv : Manuela Apostol

 

 

 
Învățarea limbilor străine în România | VIDEO

Învățarea limbilor străine în România | VIDEO

publicat: joi, 21 noiembrie 2024

În ultimii ani, România s-a distins în cadrul Uniunii Europene printr-o statistică remarcabilă: aproximativ 95% dintre elevii de gimnaziu învață, ...

Ziua Internațională a Profesorilor de Limba Franceză la Cluj-Napoca

Joi, 21 noiembrie, Cluj-Napoca a fost gazda unei sărbători deosebite, marcând Ziua Internațională a Profesorilor de Limba Franceză. În sala ...

100 de ani în 10 ecranizări străine: de la cărți la filme de succes

Un manuscris respins de 12 edituri, dar și piese de teatru recompensate cu Premiul Pulitzer au devenit repere cinematografice și succese ...

 

#TVRedu