loader
Foto

Galerie foto

Dacă doriţi să revedeţi... o ediţie de colecţie ”Mic dejun cu un campion”

Sâmbătă, 12 februarie, de la ora 10:00, v-ați putut reîntâlni cu prof. dr. Jean-Jacques Askenasy – cercetător şi medic, un pionier al studiului terapiilor somnului format la școala românească de neurologie a savantului Gheorghe Marinescu.

 

Plecat din România de multe decenii, medicul Jean-Jacques Askenasy nu şi-a uitat nici prietenii, nici locurile unde a copilărit şi unde s-a format ca un medic de excelenţă în domeniul neuroştiinţelor.

(w882)

Nu este un secret pentru nimeni că nu i-a fost uşor să se adapteze la o nouă societate, la un ritm de viaţă alert şi pus mereu sub semnul tensiunilor specifice zonei dar, a ştiut să se impună repede ca o somitate a elitei medicale mai ales într-un domeniu ce afectează astăzi milioane de oameni, lipsa somnului sănătos şi odihnitor. Cercetările sale au adus alinare şi soluţii pentru foarte mulţi pacienţi iar rezultatul acestora sunt astăzi publicate şi practicate în toată lumea.

(w882)

Fiecare reîntâlnire cu domnia sa este un privilegiu. Fie că se întâmplă în realitate – ne-am mai văzut de câteva ori de când am înregistrat această ediţie – fie revăzând conversaţia din platoul emisiunii ’’Mic Dejun cu un Campion’’.

La vârsta sa venerabilă a rămas la fel de stenic, activ, cu un simţ de observaţie şi cu o acuitate a minţii ce îi pot umbri pe mulţi dintre noi care suntem cu cel puţin trei decenii mai tineri. Este dovada unei vieţi active, pasionate, cu spirit şi sens de sacrificiu pentru semenii săi, armonie, echilibru şi prieteni statornici.

(w882)

Din 2016, de când a fost primit ca membru de onoare al Academiei Române, Jean-Jacques Askenasy vine în ţară permanent. ’’Întoarcerea în România mă face mai tânăr’’ mărturiseşte zâmbind. ’’Unii, când pleacă, îşi neagă obârşia. Sunt jumătate-oameni. Eu sunt un israelian corect şi mândru dar respect ţara de unde am plecat şi ce am primit în România’’.

În acestă dimineţă, prin intermediul unei atât de calde conversaţii în compania Danielei Zeca Buzura, pe care o preţuieşte nespus, avem prilejul de a ne mai bucura o dată de prezenţa sa senină şi încurajatoare, cu atât mai mult cu cât au trecut peste noi în aceşti ultimi doi ani, atâtea evenimente pe care le-am vrea date uitării cât mai curând.

(w882)

Emisiunea poate fi vizionată în următorul program:

TVR2: Sâmbătă, 12 febr. 2022, ora 10:00

Luni, 14 febr. 2022, ora 08:00

TVR3: Duminică, 13 febr. 2021, ora 7:55

TVRI: Sambata, 19 febr. 2022, ora 8:00

TVRM: Sambata, 19 febr. 2022, ora 7:00

Un articol de Ileana Ploscaru Panait

 
Povestea picturii „Vas cu flori” a lui Jan Brueghel, pe care a intervenit și Frans Francken II, la „Pastila de artă”

Între 15 și 21 iulie, la „Pastila de artă”, telespectatorii TVR Cultural sunt invitați să descopere lucrări semnate de Pietro da Cortona, ...

„Mic dejun cu un campion”: Daniela Zeca Buzura, în dialog cu Marius Apostol, veteran al războiului din Afganistan (ediție din 2016) | VIDEO

Între 15 și 21 iulie, la „Mic dejun cu un campion”, telespectatorii TVR Cultural pot revedea dialogurile Danielei Zeca Buzura cu Lucia ...

Povestea curajoasei Wally, rolul pe care Catalani l-a scris pentru Hariclea Darclée, în 16 iulie, la TVR Cultural

TVR Cultural le-a propus telespectatorilor să revadă marți, 16 iulie, celebra operă „La Wally”, a lui Alfredo Catalani, pusă în scenă la Theater ...

 

#TVRedu