loader
Foto

Galerie foto

Dacă doriţi să revedeţi... Dan Grigore la "Mic dejun cu un campion"

Invitatul Danielei Zeca Buzura în ediţia "Mic dejun cu un campion" de sâmbătă, 26 iunie, de la ora 10:00 a fost primul muzician român distins cu Ordinul Artelor şi al Literelor în grad de Cavaler acordat de Guvernul francez, în 1999.

 

Onorant şi nu numai atât, pentru că, aşa cum avea să mărturisească maestrul Dan Grigore era şi prima dată când primea o distincţie de un asemenea nivel. Să ne reîntoarcem în timp, pentru că au trecut deja cinci ani de la premieră, dar revederea cu Dan Grigore o să fie cu adevărat un... regal. Şi nu pentru că distinsul nostru oaspete este un monarhist convins – ’’Firul istoriei ar fi trebuit reînnodat de acolo de unde se rupsese. Unde ar fi fost România acum, dacă ar fi revenit la regimul unei monarhii constituţionale!!!... – ci pentru că, este un muzician de o seriozitate ieşită din comun şi un profesor foarte exigent însă cu o vervă şi un umor debordante. Sigur, emisiunea pare prea scurtă pentru atâtea poveşti.

(w882)

"Lumea în Si Bemol’’ un volum de memorii în care Dan Grigore stă de vorbă cu Dia Radu, apărută la editura Polirom în 2016, este o lectură care nu poate să lipsească. Ca şi întâlnirea cu Iosif Sava, Alexandru Paleologu şi Dan Grigore care face să strălucească ’’Magia Seratelor Muzicale TV’’ pe care o puteţi revedea duminică, 11 iulie 2021, de la ora 19:00, la TVR3.

(w882)

Privind doar câteva secvenţe şi comentarii referitoare la marea sa prietenă, Cella Delavrancea, alături de care îl putem vedea pe scena Sălii Radio în 1987 la aniversarea centenarului distinsei doamne, improvizând pe teme de jazz, cred că este un argument suficient de convingător pentru a fi alături de noi într-o ediţie de colecţie pentru 50 de minute de vrajă.

(w882)

Cu brevet de aviator, mare amator de fotbal şi de şah dar şi de glume bune, marele pianist Dan Grigore se dezvăluie în compania Danielei Zeca Buzura altfel decât îl ştiam. O discuţie ce o să vă facă să reflectaţi, să vă amuzaţi, să vă fie dor, să râdeţi de hazul multor situaţii evocate de cei doi într-o confesiune care vă va plăcea cu siguranţă.

(w882)

Producător: Ileana Ploscaru Panait

TVR 2: Sâmbătă, 26 iun. 2021, ora 10:00

Marti, 30 iunie 2021, ora 5:00

TVR 3: Duminică, 27 iunie 2021, ora 7:55

TVR Internaţional: Sâmbătă, 3 iulie 2021, ora 7:00

TVR MOLDOVA: Sâmbătă, 3 iulie 2021, ora 7:00

 
Românul care a contribuit la descoperirea mileniului, în colecţia „Români universali”, la TVR 1 | VIDEO

Pe 20 şi 27 mai, Cristian Tabără ni-l prezintă pe profesorul şi cercetătorul Sorin Istrail, coordonatorul echipei care a lucrat la întoc­mi­rea ...

Spectacol muzical de excepție, închinat memoriei marelui Puccini, difuzat în exclusivitate la TVR Cultural, în 18 mai

Sâmbătă, 18 mai, de la ora 19.00, TVR Cultural transmite în exclusivitate Gala „Puccini”, o seară dedicată îndrăgitelor opere ale marelui ...

Filosoful Mircea Dumitru și medicul neurolog Constantin Popa, la „Dialoguri academice”, în 19 mai, la TVR Cultural

TVR Cultural difuzează duminică, 19 mai, de la ora 22.40, dialogul filosofului Mircea Dumitru, vicepreședintele Academiei Române, cu medicul ...

 

#TVRedu