loader
Foto

Cutremurul din PSD şi anchetele DNA, în Foc încrucişat

Politologul Cristian Pârvulescu şi sociologul Mirel Palada au fost invitaţii Alinei Stancu la dezbaterea din 26 octombrie de la TVR 1 şi TVR+.

 

Ediţia din 26 octombrie a emisiunii Foc încrucişat de la TVR 1 a avut ca teme de dezbatere cutremurul din PSD din aceasta săptămână, respectiv anchetele şi arestările DNA, dar şi dreptul românilor la vot. În aceeaşi ediţie, s-a mai discutat despre amnistia şi dosarul „Fraude la Referendum”. Moderatoarea Alina Stancu şi invitatul permanent Cornel Nistorescu au discutat pe marginea acestor subiecte cu politologul Cristian Pârvulescu şi cu sociologul Mirel Palada. Emisiunea a fost difuzată, ca în fiecare duminică, de la 13.00 la 14.00, la TVR 1 şi online, pe TVR+, unde pot fi urmărite, de altfel, şi toate ediţiile anterioare.

În cadrul emisiunii, politologul Cristian Pârvulescu şi-a exprimat opinia că, pe 2 noiembrie, „prezenţa la vot va fi mai mică decât în 2009”. În acelaşi timp, el este convins că viitorul preşedinte nu va fi ales în scrutinul de duminica viitoare: „În România, este imposibil să nu avem cel de-al doile tur de scrutin”, a afirmat politologul la Foc încrucişat.

În ceea ce priveşte anchetele DNA, despre care invitatul Alinei Stancu spune că „merg pe logica manualului de campanie”, Justiţia, în opinia sa, „nu poate să facă abstracţie de politică”. „Întrebarea care se pune este dacă Serviciile Secrete încearcă să-şi propulseze oamenii în poziţii cheie”, conchide politologul.

Mirel Palada, la rândul său, a remarcat că „există o tensiune din ce în ce mai ridicată în această campanie”. Conform statutului şi pregătirii sale, sociologul a ţinut să îl contrazică pe Cristian Pârvulescu: „Sunt singura persoană, de aici, care gestionează sondaje, prin urmare spun că estimările de participare la vot sunt convergente cu 2009”.

„Justiţia trebuie să-şi urmeze cursul”, a mai afirmat Mirel Palada la Foc încrucişat, tot el punctând că, în ceea ce-i priveşte pe români, „este nevoie de o schimbare de valori”.

***

Din 7 septembrie, în fiecare duminică, la prânz, Cornel Nistorescu este invitatul Alinei Stancu la o dezbatere „pe toate fronturile”. La aceeaşi masă, moderatoarea şi invitatul permanent al emisiunii stau faţă în faţă cu principalii actori implicaţi în cele mai importante evenimente ale săptămânii. Fie că sunt din domeniul economic, politic, social sau artistic, aceste evenimente sunt comentate şi analizate, confruntarea ideilor ducând la Foc încrucişat.

În afara evenimentelor care au făcut breaking news în buletinele de ştiri, la Foc încrucişat sunt discutate şi subiectele insuficient exploatate de media. Pornind de la ce s-a întâmplat, aflăm de ce şi la ce consecinţe ne putem aştepta în viitor.

Emisiunea poate fi urmărită şi pe TVR+, pe tabletă sau mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android.

 
„Mic dejun cu un campion”: Daniela Zeca Buzura, în dialog cu Andreea Marin (ediție din 2017) | VIDEO

Între 5 și 11 august, TVR Cultural redifuzează dialogurile Danielei Zeca Buzura cu pictorul Ilie Boca, gimnasta Cătălina Ponor, scriitoarea Ioana ...

Elisabeta Lipă, la „Portret de excelență”: În sportul de înaltă performanță, Comitetul Olimpic Internațional a introdus egalitatea de șanse | VIDEO

TVR Cultural i-a invitat pe telespectatori să revadă sâmbătă, 10 august, de la ora 16.00, dialogul dintre Mihaela Olaru, gazda emisiunii „Portret ...

Sculptorul Laurențiu Mogoșanu, la „Biografii necesare”: „Eu Îl mărturisesc pe Hristos şi asta se vede în arta mea” | VIDEO

TVR Cultural i-a invitat pe telespectatori să revadă, la „Biografii necesare”, în 11 august, de la ora 22.10, dialogul dintre artista vizuală ...

 

#TVRedu