loader
Foto

Galerie foto

Cum evităm accidentele de motociclete

Cristina Şoloc şi specialiştii invitaţi ne spun de ce se întâmplă atât de des accidente cu motociclete şi cum pot fi ele evitate, la o nouă ediţie a emisiunii de actualitate, informare şi educaţie rutieră „ Drum bun!” .  La TVR 1, sâmbătă, 27 mai, de la ora 13.30.

 

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

În trafic există şoferi, motociclişti, biciclişti, pietoni. Emisiunea Drum Bun! tratează cu acelaşi respect fiecare categorie în parte. În primele 4 luni ale anului 2017, au fost înregistrate 64 de accidente rutiere grave în care au fost implicaţi motociclişti, dintre care 35 s-au produs din vina lor, iar 29 din vina altora.

În ediţia din 27 mai a emisiunii Drum Bun!, pentru a afla de ce se întâmplă atât de des accidente cu motociclete, de ce consecinţele sunt atât de grave şi cum pot fi ele evitate, Cristina Şoloc stă de vorbă cu câţiva specialişti. Conf. Dr. în Psihologie Emil Gâtej ne dezvăluie cum  influenţează tipul de motocicletă comportamentul motociclistului, iar Răzvan Radu, instructorul moto în siguranţă şi perfecţionare (la Academia Titi Aur) demonstrează importanţa vitală a cunoaşterii frânării şi a cursurilor moto de siguranţă. Tot joi, de la 22.30, la TVR 1 şi online pe TVR+, prof. univ. dr. în Sociologie, Gabriel Jderu, ne dezvăluie rezultatele studiilor sale despre fenomenul moto şi siguranţa în trafic, explicându-ne totodată de ce motocicliştii au o imagine negativă.

(w882)

Surpriză: Cristian Hrubaru ne povesteşte despre Campania socială Bikers for Humanity, din 2-4 iunie, când 400 de motociclişti vor construi case pentru nevoiaşii din Cumpăna-Constanţa.

(w882)

De asemenea, atât şoferii cât şi motocicliştii vor afla despre importanţa camerelor video onboard, pentru aflarea cauzelor şi dovedirea vinovăţiei în caz de accident. Răzvan Baciu, creator al site-ului Trafictube.ro şi specialist în gadget-uri, ne sfătuieşte cum să alegem cea mai potrivită cameră video. De altfel, începând de la această ediţie, telespectatorii Drum bun! sunt invitaţi să participe la un concurs care se va derula pe pagina de Facebook a emisiunii şi al cărui regulament poate fi accesat aici. Premiile puse la bătaie sunt: săptămânal, un gadget “SmartLink Bluetooth Handsfree with Car Charger Docking Station – Vetter”, iar lunar - o cameră video auto, model “Vicovation”, ambele oferite ca premiu de SC Compania de continut online SRL.

(w882)

 

Jurnalist: Diana Ilica

Realizator: Cristina Şoloc

Producător: Aura Dobre

(w882)

„Acum mulţi ani, exista o emisiune care se preocupa de siguranţa şi educaţia noastră rutieră, tot pe TVR 1, realizată de Virgil Vochină. Din aprilie, în fiecare joi seara, în emisiunea Drum Bun! vom continua ce a început domnul Virgil Vochină, ba mai mult, ne-am unit forţele într-o colaborare care să fie folositoare tuturor participanţilor la trafic”, spune Cristina Şoloc, prezentatoarea programului pe care telespectatorii îl pot urmări la TVR 1 joi, de la 22.30.

Pentru toţi cei implicaţi în trafic, fie că sunt şoferi profesionişti sau amatori, pietoni, motociclişti sau biciclişti, TVR 1 difuzează emisiunea Drum bun!. Cristina Şoloc şi specialişti ai Academiei Titi Aur aduc sfaturi pentru toţi participanţii la trafic.

Drum bun! este o coproductie TVR şi Academia Titi Aur.

 
„Ora Regelui

Sâmbătă, 15 iunie, la „Ora Regelui", veți fi martorii vizitei regale în Marele Ducat al Luxemburgului. Mizele acestei vizite externe a Familiei ...

„Podcasturile TVR#Enescu”: Valentina Băințan, în dialog cu Cynthia Millar, una dintre marile interprete la Undele Martenot, în 15 iunie

În ultima ediție a acestui sezon din „Podcasturile TVR#Enescu”, invitata Valentinei Băințan este Cynthia Millar, una dintre puținele interprete ...

Graficiana Anca Boeriu, la „Pastila de artă”: Este o expunere a propriilor mele fragilități în lucrările pe care le fac

Între 10 și 16 iunie, la „Pastila de artă”, artista vizuală Ileana Ploscaru Panait le propune telespectatorilor să îi descopere sau să afle mai ...

 

#TVRedu