loader
Foto

Galerie foto

Muzicianul Nicholas Simion, la CULT@rt

Luni, 26 martie, de la ora 22.00, la TVR 3,  Marius Constantinescu discută cu muzicianul Nicholas Simion la CULT@rt.  

 

INVITATUL EDIȚIEI: NICHOLAS SIMION

Dialogul dintre moderatorul CULT@rt, Marius Constantinescu și muzicianul Nicholas Simion (saxofonist, locuiește în Germania) pornește de la concertul susținut de Nicholas Simison și Big Band-ul Radio, în 13 martie, la Sala Radio, București. Improvizația, libertatea americană și culoarea românească au făcut casă bună și în alte proiecte muzicale, iar dovada stau cd-urile lansate pe piața muzicală din întreaga Europa și pe care muzicianul le-a adus în casa CULT@rt.

ALTE SUBIECTE:

Părinții i-au spus Draga pentru a le fi dragă tuturor. Harul primit de Draga Olteanu Matei le-a adus bucurie tuturor celor care au văzut-o pe scena sau pe ecran. Acum, a venit rândul său să vorbească  despre colegii de generație, despre primele roluri, despre oamenii care i-au marcat existența, despre viața, dar și despre moarte, în câteva secvențe de colecție semnate de Carmen Olaru, de la TVR Iași.

(w882)

Frământările unui pisoi salvat este cartea semnată de Maria Mazilu și lansată la Cluj-Napoca. Este un volum despre temeri, neîncrederi, despre diferitul din noi și acceptarea lui. Este, totodată, și o atenționare cu privire la relația cu animalele. Deși au un limbaj diferit, animalele înțeleg, simt și știu, drept care avem toate motivele să nu le considerăm niște accesorii însuflețite. Grija pentru ele este o obligație ce ne revine exclusiv, este de parere și Vasile Hotea Fernezan, de la TVR Cluj.

(w882)

Una dintre comorile burgului Sighișoara este Monetaria. Cercetătorii susțin că,  acolo, a fost bătută monedă încă de pe vremea lui Vlad Dracul, în secolul al XV-lea. Un reportaj de Coralia Matea de la TVR Tîrgu-Mureș.

(w882)

Dusan Baiski este scriitor, publicist, traducător, președinte-fondator al Asociației Culturale Banaterra și coordonator general al portalului Banaterra – Enciclopedia Banatului. Cel mai recent volum al său, Război în Banat – Studii monografice, este rezultatul unor minuțioase cercetări în Arhivele Naționale. Reportajul Tanisi Tunas, de la TVR Timișoara, oferă toate detaliile.

Anca Tzoghe, de la TVR Craiova, ne poartă într-o vizită scurtă, dar cuprinzătoare, la conacul de la Izbiceni, județul Olt, într-un timp al boierilor și moșierilor.

***

Emisiunea poate fi urmărită la ora difuzării online pe TVR+.

 
„Pastila de artă”. Ștefan Pelmuș:  Aș vrea să reușesc, prin intermediul picturii mele, să nu-mi mai fie frică de moarte

Între 20 și 26 mai, la TVR Cultural, Ileana Ploscaru Panait le propune telespectatorilor TVR Cultural să descopere portretele pictorițelor Yvonne ...

Istoricul Lucian Boia, la „Mic dejun cu un campion”: Românii trebuie să știe cine sunt (ediție din 2015) | VIDEO

TVR Cultural redifuzează, între 20 și 24 mai, dialogurile Danielei Zeca Buzura cu actorul Mircea Albulescu (1934-2016), fosta campioană la ...

Valentina Băințan, în dialog cu soprana Chen Reiss, „o voce perfectă Strauss”, la „Podcasturile TVR#Enescu” în 25 mai, la TVR Cultural

La „Podcasturile TVR#Enescu”, de sâmbătă, 25 mai, Valentina Băințan o are ca invitată pe soprana Chen Reiss, „o voce de o luminozitate și de o ...

 

#TVRedu