loader
Foto

Galerie foto

„Cult@rt”: Săptămâna dansului contemporan

Luni, 17 ianuarie, de la ora 22:00, „Cult@rt” ne-a invitat să urmărim la TVR 3 și online pe TVR+ o ediție în care ne-a fost prezentată arta dansului contemporan.

 

În anii ’90, Iaşul devenise un adevărat ferment al dansului contemporan, prin festivalul Eurodans. Tradiţia întreruptă mulţi ani pare să prindă un nou contur, prin iniţiativa Universităţii Naționale de Arte „George Enescu”.

La prima ediție a proiectului „Săptămâna dansului contemporan” invitat a fost și Attila Bordás, actor, regizor, dansator, coregraf.

(w882) cultart

Am asistat la un workshop care a devenit un spectacol în sine. Concursul „Lecturi³” este un proiect lansat de Teatrul Național „Vasile Alecsandri”, în parteneriat cu Muzeul Național al Literaturii Române Iaşi și revista „Alecart”.

Piesa „Ceva cu tăiței” de Marilena Dumitrescu a câştigat cea de-a doua ediţie. Textul a fost montat de curând la Sala Studio.

(w882) cultart

(w882)

În partea a doua a emisiunii, redescoperim magia valsului. „Sânge vienez”, celebra creație realizată pe muzica lui Johann Strauss fiul, a revenit după zece ani pe scena Operei Naţionale Române Iaşi. Regia este semnată de Alexandru Nagy.

(w882) cultart

Tot în această perioadă, instituția ieșeană a propus spectacolul „Liliacul”.

(w882) cultart
Realizator - Andreea Ştiliuc

 
„Pastila de artă”. Ștefan Pelmuș:  Aș vrea să reușesc, prin intermediul picturii mele, să nu-mi mai fie frică de moarte

Între 20 și 26 mai, la TVR Cultural, Ileana Ploscaru Panait le propune telespectatorilor TVR Cultural să descopere portretele pictorițelor Yvonne ...

Istoricul Lucian Boia, la „Mic dejun cu un campion”: Românii trebuie să știe cine sunt (ediție din 2015) | VIDEO

TVR Cultural redifuzează, între 20 și 24 mai, dialogurile Danielei Zeca Buzura cu actorul Mircea Albulescu (1934-2016), fosta campioană la ...

Valentina Băințan, în dialog cu soprana Chen Reiss, „o voce perfectă Strauss”, la „Podcasturile TVR#Enescu” în 25 mai, la TVR Cultural

La „Podcasturile TVR#Enescu”, de sâmbătă, 25 mai, Valentina Băințan o are ca invitată pe soprana Chen Reiss, „o voce de o luminozitate și de o ...

 

#TVRedu