loader
Foto

CULT@rt: Recitaluri şi rememorări

Joi, 29 martie, de la ora 22.00 la TVR 3, o nouă întâlnire cu emisiunea CULT@rt.

 

Îi vom avea invitaţi în studioul emisiunii pe Daniela Nane şi pe Adrian Naidin, ale căror proiecte actuale şi viitoare ţin spectatorii atenţi la noutăţile culturale din ţară.

Un interviu cu Draga Olteanu Matei, despre scenă ca loc sacru, realizat de Carmen Olaru, de la TVR Iaşi, va fi difuzat în sumarul aceleaşi ediţii din 29 martie.

Marius Constantinescu discută cu actriţa Daniela Nane despre arta actorului şi despre rolurile de dramă şi comedie.

(w882) Daniela Na

Punctul de pornire este recitalul Slavă Luminii, susţinut de Daniela Nane şi pianista Ioana Maria Lupaşcu, la Braşov, ca parte a Festivalului Gloria Domini.

Apoi, moderatorul CULT@rt va dialoga cu violoncelistul Adrian Naidin despre cel mai recent proiect muzical al lui, Pân’ la rai.

Adrian Mardan este chitarist, compozitor şi profesor de chitară la Colegiul Naţional de Muzică „Ion Vidu” din Timişoara. Dincolo de note şi de sunete, el este prietenul poeziei. O citeşte, o adoră, o respiră şi, nu de puţine ori, o pune pe hârtie. Aşa s-a născut cel de-al doilea volum de versuri al muzicianului, intitulat 40 de Zile. (Un reportaj de Tania Tunas, de la TVR Timişoara).

Seria „Carte de citire” marchează lecturile formatoare şi pe cele care ne-au rămas repere de-a lungul timpului. Întâlnirea cu filele cărţii îşi are, pentru fiecare dintre invitaţii rubricii, un ritual propriu de cunoaştere şi arhivare a sensibilului. Iată-l din nou împărtăşit în rubrica Mihaielei Ilea, de la TVR Cluj, de Călina Părău.

(w882) Nichita St

Şi tot Mihaiela Ilea ne propune un eseu vizual In Memoriam Nichita Stănescu, la 85 de ani de la naşterea poetului.

***

Credit foto: Cinemagia şi Pagina de Facebook Ioana Maria Lupaşcu

***

Emisiunea poate fi urmărită la ora difuzării online pe TVR+.

 
„Pastila de artă”. Ștefan Pelmuș:  Aș vrea să reușesc, prin intermediul picturii mele, să nu-mi mai fie frică de moarte

Între 20 și 26 mai, la TVR Cultural, Ileana Ploscaru Panait le propune telespectatorilor TVR Cultural să descopere portretele pictorițelor Yvonne ...

Istoricul Lucian Boia, la „Mic dejun cu un campion”: Românii trebuie să știe cine sunt (ediție din 2015) | VIDEO

TVR Cultural redifuzează, între 20 și 24 mai, dialogurile Danielei Zeca Buzura cu actorul Mircea Albulescu (1934-2016), fosta campioană la ...

Valentina Băințan, în dialog cu soprana Chen Reiss, „o voce perfectă Strauss”, la „Podcasturile TVR#Enescu” în 25 mai, la TVR Cultural

La „Podcasturile TVR#Enescu”, de sâmbătă, 25 mai, Valentina Băințan o are ca invitată pe soprana Chen Reiss, „o voce de o luminozitate și de o ...

 

#TVRedu