loader
Foto

CULT@rt: Recitaluri şi rememorări

Joi, 29 martie, de la ora 22.00 la TVR 3, o nouă întâlnire cu emisiunea CULT@rt.

 

Îi vom avea invitaţi în studioul emisiunii pe Daniela Nane şi pe Adrian Naidin, ale căror proiecte actuale şi viitoare ţin spectatorii atenţi la noutăţile culturale din ţară.

Un interviu cu Draga Olteanu Matei, despre scenă ca loc sacru, realizat de Carmen Olaru, de la TVR Iaşi, va fi difuzat în sumarul aceleaşi ediţii din 29 martie.

Marius Constantinescu discută cu actriţa Daniela Nane despre arta actorului şi despre rolurile de dramă şi comedie.

(w882) Daniela Na

Punctul de pornire este recitalul Slavă Luminii, susţinut de Daniela Nane şi pianista Ioana Maria Lupaşcu, la Braşov, ca parte a Festivalului Gloria Domini.

Apoi, moderatorul CULT@rt va dialoga cu violoncelistul Adrian Naidin despre cel mai recent proiect muzical al lui, Pân’ la rai.

Adrian Mardan este chitarist, compozitor şi profesor de chitară la Colegiul Naţional de Muzică „Ion Vidu” din Timişoara. Dincolo de note şi de sunete, el este prietenul poeziei. O citeşte, o adoră, o respiră şi, nu de puţine ori, o pune pe hârtie. Aşa s-a născut cel de-al doilea volum de versuri al muzicianului, intitulat 40 de Zile. (Un reportaj de Tania Tunas, de la TVR Timişoara).

Seria „Carte de citire” marchează lecturile formatoare şi pe cele care ne-au rămas repere de-a lungul timpului. Întâlnirea cu filele cărţii îşi are, pentru fiecare dintre invitaţii rubricii, un ritual propriu de cunoaştere şi arhivare a sensibilului. Iată-l din nou împărtăşit în rubrica Mihaielei Ilea, de la TVR Cluj, de Călina Părău.

(w882) Nichita St

Şi tot Mihaiela Ilea ne propune un eseu vizual In Memoriam Nichita Stănescu, la 85 de ani de la naşterea poetului.

***

Credit foto: Cinemagia şi Pagina de Facebook Ioana Maria Lupaşcu

***

Emisiunea poate fi urmărită la ora difuzării online pe TVR+.

 
Românul care a contribuit la descoperirea mileniului, în colecţia „Români universali”, la TVR 1 | VIDEO

Pe 20 şi 27 mai, Cristian Tabără ni-l prezintă pe profesorul şi cercetătorul Sorin Istrail, coordonatorul echipei care a lucrat la întoc­mi­rea ...

Spectacol muzical de excepție, închinat memoriei marelui Puccini, difuzat în exclusivitate la TVR Cultural, în 18 mai

Sâmbătă, 18 mai, de la ora 19.00, TVR Cultural transmite în exclusivitate Gala „Puccini”, o seară dedicată îndrăgitelor opere ale marelui ...

Filosoful Mircea Dumitru și medicul neurolog Constantin Popa, la „Dialoguri academice”, în 19 mai, la TVR Cultural

TVR Cultural difuzează duminică, 19 mai, de la ora 22.40, dialogul filosofului Mircea Dumitru, vicepreședintele Academiei Române, cu medicul ...

 

#TVRedu