loader
Foto

CULT@rt: Noi provocări la început de săptămână

La TVR 3, luni, 19 martie, de la ora 22.00, Marius Constantinescu vă propune noi subiecte din agenda CULT@rt.

 

Moderatorul magazinului CULT@rt, Marius Constantinescu, discută despre cea mai recentă premieră a Teatrului Evreiesc de Stat, „Dumnezeul răzbunării”, de Shalom Ash.

Alături de el, în studioul emisiunii vine regizorul Alexander Hausvater care vă invită la primele reprezentaţii ale acestui spectacol, ce au loc pe 24 şi 25 martie, de la ora 19.00.

Tot în sumarul ediţiei din 19 martie aflăm alte noutăţi culturale din ţară:

Al treilea tramvai pictat, parte din proiectul „Galeria de artă pe roţi”, poate fi deja admirat pe străzile Clujului. Desenul a fost realizat de artistul stradal Irlo, din Bistriţa. (Un reportaj de Vasile Hotea Fernezan, de la TVR Cluj).

Peliculele lui Konti Lajos, fost lăcătuş la Arad, sunt prezentate publicului larg pentru prima dată. Timp de trei decenii, Konti Lajos a făcut fotografii la nunţi, botezuri, înmormântări şi serbări, în satul său natal, Zimandcuz, şi a fost un fel de martor al istoriei sociale. Konti a lăsat moştenire mii de fotografii şi ore de filmări. (Un subiect în exclusivitate, semnat de Keresztes Peter de la TVR Timişoara).

Fidelă misiunii sale de a vă arăta şi locuri pe care circuitul turistic obişnuit le ignoră, emisiunea CULT@rt ne duce la Focşani, prin intermediul Andreei Stiliuc de la TVR Iaşi. O clădire care merită să fie vizitată este sediul actual al Muzeului Unirii.

(w882) Cula lui T

Un alt loc plin de semnificaţii este Cula din Cerneţi (foto), construită din ordinul lui Tudor Vladimirescu în primii ani ai secolului al XIX-lea. De patru decenii, acest monument istoric se degradează în aşteptarea unor vremuri mai bune. (Un reportaj de AncaToghe, de la TVR Craiova).

Clădirea în care a avut loc una dintre semifinalele selecţiei naţionale Eurovision de anul acesta este încărcată de istorie, ca fiecare colţişor din Sighişoara, de altfel. Mai multe, în reportajul Coraliei Matea de la TVR Tîrgu-Mureş.

***

Emisiunea poate fi urmărită la ora difuzării online pe TVR+.

 
„Pastila de artă”. Ștefan Pelmuș:  Aș vrea să reușesc, prin intermediul picturii mele, să nu-mi mai fie frică de moarte

Între 20 și 26 mai, la TVR Cultural, Ileana Ploscaru Panait le propune telespectatorilor TVR Cultural să descopere portretele pictorițelor Yvonne ...

Istoricul Lucian Boia, la „Mic dejun cu un campion”: Românii trebuie să știe cine sunt (ediție din 2015) | VIDEO

TVR Cultural redifuzează, între 20 și 24 mai, dialogurile Danielei Zeca Buzura cu actorul Mircea Albulescu (1934-2016), fosta campioană la ...

Valentina Băințan, în dialog cu soprana Chen Reiss, „o voce perfectă Strauss”, la „Podcasturile TVR#Enescu” în 25 mai, la TVR Cultural

La „Podcasturile TVR#Enescu”, de sâmbătă, 25 mai, Valentina Băințan o are ca invitată pe soprana Chen Reiss, „o voce de o luminozitate și de o ...

 

#TVRedu