loader
Foto

Galerie foto

Cu „Exclusiv în România”, prin sălbăticia din Munţii Retezat | VIDEO

Duminică, 3 noiembrie, de la 19.00, la TVR 1, într-o nouă ediţie „Exclusiv în România”, călătorim pe malurile Streiului, râul considerat a fi Sargeţia de pe vremea dacilor, sub apele căruia Decebal şi-ar fi ascuns comorile.

 

„Vom urca – cu greu – până la Cetatea dacică Băniţa, unică nu doar prin faptul că se numără printre cele incluse în patrimoniul UNESCO, ci şi prin acela că este la fel de inaccesibilă ca pe vremea strămoșilor noștri”, ne-a mărturisit Cristina Madgearu, producătoarea emisiunii alături de Marin Găbudean.

(w882)

Mai jos, în bazinul Streiului, telespectatorii îi vor întâlni pe paleontologii de la Universitatea din București, care studiază istoria mult mai veche a zonei și care deschid un nou traseu geoturistic: „Povestea Mării Tethys”. Acesta va putea fi parcurs în curând, în Geoparcul Internațional UNESCO Ţara Hațegului, ale cărui atracții ne tentează pe toţi cei cu aventura în sânge.

(w882)

Pornind în sus, pe râul Bărbat, unul dintre afluenţii Streiului, telespectatorii vor ajunge alături de echipa Exclusiv în România la Tăul Ţapului, despre care se spune că ar fi cel mai frumos lac din Masivul Retezat şi unde, se spune, trăiesc marmote. Iar apoi, se vor avânta până în partea dificil de parcurs a crestei, numită, semnificativ, Porțile Închise. „Încercăm să le deschidem, pentru a admira minunata priveliște care ni se dezvăluie de acolo”, ne promite Cristina Madgearu.

(w882)

(w882)

Iar la final, pentru puțină adrenalină, realizatorii ne invită să trecem prin apă Cheile Crivadiei, pe un alt afluent al Streiului. Va fi un bun prilej de a face, pentru prima dată la Exclusiv în România, canyoning, într-una dintre cascadele spectaculoase ale locului.

 

 
Stop violenței în școli!

Stop violenței în școli!

publicat: duminică, 16 iunie 2024

Luni, 17 iunie, de la ora 13:00,  revedeți o ediție a emisiunii „Oamenii și legea” despre violența școlară. Invitat: Lavrin Covaci, avocat.

„Ora Regelui

Sâmbătă, 15 iunie, la „Ora Regelui", v-am invitat să fiți martorii vizitei regale în Marele Ducat al Luxemburgului. Mizele acestei vizite externe ...

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

publicat: sâmbătă, 15 iunie 2024

Jumătatea lunii iunie nu înseamnă încă vacanță, așadar lecțiile „Teleenciclopediei" sunt o întâlnire potrivită cu istoria, arta ori zoologia. O ...

 

#TVRedu