loader
Foto

Galerie foto

Cu „Exclusiv în România” participăm la Festivalul sarmalelor

Dar şi la Festivalul Baloanelor cu Aer Cald, considerat cel mai vechi eveniment de gen din România. Vedem imagini şi aflăm mai multe în emisiunea prezentată de Cristi Tabără sâmbăta la TVR 1 şi TVR+. „Exclusiv în România” poate fi văzută pe 9 decembrie, de la ora 18.00.

 

Primul eveniment la care echipa Exclusiv în România ne invită în acest episod este Festivalul Sarmalelor de la Praid. Un loc numai bun de vizitat toamna, pentru a gusta, în avanpremieră, sarmalele de Crăciun. Cristian Tabără şi echipa lui ne asigură că la Praid se găsesc unele dintre cele mai bune sarmale pe care le-aţi gustat vreodată.

(w882)

De la locul unde se desfăşoară Festivalul Sarmalelor mai sunt doar 30 de kilometri până la Câmpul Cetăţii, unde reporterul Daniel Georgescu descoperă un alt eveniment unic în zonă, dar şi în ţară:  Festivalul Baloanelor cu Aer Cald, cel mai vechi eveniment de gen din România.

(w882)

(w882)

(w882)

(w500)

„Dăm apoi balonul pe mocaniţă şi ne continuăm drumul printre cele mai frumoase peisaje din Secuime”, ne dezvăluie reporterul călător. De aici, echipa pleacă spre oraşul Reghin, langă care ne invită să vizitam cea mai veche plantaţie de stejari din România: pădurea Mociar.

(w882)

(w500)

La Reghin îl cunoaştem pe unul dintre cei mai buni lutieri (meşteşugar specializat în construirea şi repararea instrumentelor muzicale cu coardă) din zonă. Acesta este deţinătorul unei performanţe rare: cel mai important catalog de profil din lume, catalogul Cremona, care include şi unul dintre instrumentele create de el.

Aşadar, sâmbătă, 9 decembrie, nu rataţi o ediţie Exclusiv în România cu plimbări prin judeţele Harghita şi Mureş. Emisiunea poate fi urmărită la TVR 1 şi online, pe TVR+, de la 18.00.

Reporter: Daniel Georgescu

Producători: Marin Găbudean, Cristina Madgearu

 

Mai sunt locuri de văzut Exclusiv în România? „În orice zonă poposim în România, descoperim acele simboluri ale ţării care ne fac să fim mândri de ţara noastră. Unicate de mici sau mari dimensiuni, răsunătoare sau cu o strălucire discretă. Aşadar nu ne putem opri. Nu e încă timpul!”, spun realizatorii emisiunii. În noul sezon Exclusiv în România, cel cu numărul 10, Cristian Tabără şi echipa lui ne arată nu doar o Românie frumoasă cu peisaje şi locuri minunate, ci caută să ne reamintească simboluri care ne fac să fim mândri de ţara noastră. Exclusiv în România a revenit cu ediţii în premieră la TVR 1, TVR HD din 7 octombrie, tot sâmbăta, de la ora 18.00.

 

Exclusiv în România este o emisiune de turism, gen “travel and discover”, în care Cristi Tabără călătoreşte, descoperă şi prezintă România pe mai multe coordinate: obiective turistice, istorie, cultură, credinţă, tradiţii gastronomice, dar mai ales unicate europene şi mondiale, care sunt sau care pot deveni destinaţii turistice.

Exclusiv în România prezintă România pozitivă şi competitivă, cu unicate mondiale, europene şi regionale, o Românie multiculturală şi multietnică, de care românii sunt mândri şi pe care străinii nu au de ce să o judece prin prisma unor şabloane învechite.

Emisiunea poate fi urmărită, ca de obicei, sâmbătă, la TVR 1, de la ora 18.00. Exclusiv în România este şi pe www.tvr.ro, precum şi pe www.facebook.com/fanTVR1 şi https://www.facebook.com/ExclusivInRomania.

 
Stop violenței în școli!

Stop violenței în școli!

publicat: duminică, 16 iunie 2024

Luni, 17 iunie, de la ora 13:00,  revedeți o ediție a emisiunii „Oamenii și legea” despre violența școlară. Invitat: Lavrin Covaci, avocat.

„Ora Regelui

Sâmbătă, 15 iunie, la „Ora Regelui", v-am invitat să fiți martorii vizitei regale în Marele Ducat al Luxemburgului. Mizele acestei vizite externe ...

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

publicat: sâmbătă, 15 iunie 2024

Jumătatea lunii iunie nu înseamnă încă vacanță, așadar lecțiile „Teleenciclopediei" sunt o întâlnire potrivită cu istoria, arta ori zoologia. O ...

 

#TVRedu